Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Monday, December 5, 2011

Dukacita Anda tidak berjaya dalam urusan ini

ERmMMmmmm....
What was that..???#$%^


K.,la....
Apa perasaan kamu kalau dapat macam ni..??


Bila tebaca ni... baca 2 kali lagi... 3 kali lg.. manatau silap..LOLz...

Macam rasa kena reject Girlfren/Boyfrien ka kamu rasa kalau tebaca kputusan bgini....??LOLz...
Owkey.,seriously... Time sya cek ni tepat pada 5hb jam 1 pagi... ( <--- too much informtion..! LoLz)
Sya pun x tau macam teberenti kejap ni denyutan jantung sya.....
Ada ka itu bermakna sya sedih..??Hmmmmm.. Let me Think...Think...... & Think....!??!???
Hmmm.,mugnkin siiiikiittttt la.. 2%...Hahahaa... 
betul ka x ni oooww..?? K.,jappp... Mungkin 5% la...LOLz....


Hmmm.,k la honestly sedih sikkiittt la.. sebab sya suda datang temu duga tu atas Risiko sya..
Di mana Hari temu Duga tu ialah 2hb/11... Sedangkan Final Exam sya ialah 3hb/11... DI TEMPAT YANG BERLAINAN... Temu Duga di Ranau... Exam di KK.... So.,kira sya suda ambi Risiko yang merbahaya di mana sya mungkin berhadapan dengan kdn yang klam kabut utk prsediaan Exam sya... Then keputusannya.... Dukacita... Its Owkey la... memang sebelum Temu Duga ni lagi sya suda ckap dalam diri sya... Jangan berharap telampau tinggi.. (sebenarnya sya mmg teda minat juga dlm bidang yg sya dapat temu duga ni.. tapi yala dapat temu duga tu takan x mau pgi pla kan.. my dad also ask me to go...so...ya.. why not...) So.,kira-kira memang pkerjaan ini / bidang ni bukan untuk sya la setelah ini kejadian...Hohohooh.. 


Apa x sya ambi Diploma Accounting.. Tiba-tiba pla kenen sya jadi jururwat/Bidan/ or what ever to call....huhuhu... mesti la pelik kan.... tapi 1 perkara yang sya agak rasa pelik juga la.. di mana kawan-kawan yang tau tentang temu duga ni cakap sya pasti pass ni.. Why u all think like dat ha..?? Adaka muka sya kelihatan sprti muka nurse..??LOLz... Dorang letak keyakinan yang tinggi betul terhadap sya ni pasal temu duga tu... Sedangkan dalam masa yang sama sya cakap dalam hati... Arrhhh..,ada harapan ka sya pass temu duga tu..??!! sya sendiri x yakin apa-apa....

Hmmm.,so bila sya befikir sejenak pasal " Dukacita anda tidak berjaya dalam urusan ini " ...

I think i know why this happend...hah... Tuhan lebih memahami apa kemahuan & kehendak sya... sebab sya perna cakap sblum ni...  Kalau sya pass intrview ni sya happy juga la.. Tapi if x pass pun its ok la... sya pun x tau di mana silapnya time temu duga ni tapi sya suda buat yang terbaik time tmu duga tu... sya suda pray b4 p temu duga ni... tapi sya x pray minta supya sya dapat pass ni Temu Duga.. tapi sya Pray biarlah terjadi ikut kehendak Dia... So.,ya....This is the Answer.... Kehendak Dia bukan utk sya pass intrview tu.. Ya...pasti ada sesuatu yang lebih baik kan..Hihiihi.. :-)


K.,la... kepada sesiapa yang pass intrview ni CongratZ Arh... Jadi la nurse/bidan yang baik hati..Hihihi...
Kepada yang x berjaya macam sya tu...Huhuh.. Jangan Sedih-sedih... Cuba lagi tahun depan..Hehehekk... atau mungkin Tuhan tlah sediakan yang lebih baik dari itu... :-) 




Oh.. God even though i didn't pass the interview... i will still always love You.. :)
I know that You've provided a better than this..
Thanks God.. :)


comments

5 comments:

AndreaLiciouse said...

sia paham perasan ko. hehe. sy pun xdpt SPA dlu. later on, got maktab. Never give up. Try jak isi. Mungkin belum masanya ko dapat ne taun. :)

adieque alizah said...

bkn rzki, Deff.. :D
byk lg peluang ko tu.. apply lg.. hehee

Deffny's Blog said...

andrea - hehehe.,sya x juga brpa sedih tu... mungkin x ngam la bha tu utk sya..heheh... waaa.,CongRatz 2 u got Maktab much better than spa..hehehekk..

Deffny's Blog said...

Alizah - ya.,bukan rezeki la tu.. sya pn tkjut jg bha tiba2 dpt tmu duga tu lama sda sya isi tu lpasan SPM lg...hahah.. tiba2 skrg bru dpt tu pun kantoi..lolz..

royal mebel jepara said...

thank infonya. mau kasih info juga ni jual furniture jepara harga murah kualitas mewah www.royalmebeljepara.com