Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Friday, August 5, 2011

Confident'nya kaki dia tu..!!

Hmm.,hari yang di nanti-nantikan tiba..
4 ogos 2011… pulangggg kampung….
Waa.,sya rindu sda btul ooo di kampung… mcam sya rsa 1 thun sda sya x tepulng kampung wlupun sya sndiri tau belum pun sampai 1 bulan sya x pulng..LOL…
Biasa la… sya ialah pencinta kampung mha… mana sya tahan lama x pulng…
Pantang la ada cuti kejap mmg sya la orang yang paling bersemangat mau pulng kampung…

Orite…. Sebenarnya ada somthin' yang sya mau share bah ni….
Sya pun x tau sya patut rasa marah ka rasa apa…hmm..

Time naik unser tu sya la org pertama naik…
So.,klebihan sbgai orang pertama yang naik unser ni knun ble suka hati pilih mana tempat duduk…
So.,sya pilih utk duduk di belakang si driver tu la….
Sya x suka duduk depan apa lagi kalau time2 matahari memancar dengan terik… memang paling puas la sya kna sun burn tu...huuhu…

Oke.,mula-mula tu keadaan bermula dengan baik ja…
Sehingga la ada 1 org penumpang naik…
Umur lingkungan 30-35 la…. Bapa-bapa gitu la…
Waduhhh.,awal-awal lagi arhh…. Ni sya bukan mau buat2 crita ni..
Tapi sorry to say la….. Memang amat bau la…
Sya pun tertanya dalam hati….
Dia dari kebun ka..?? Sbab wooow.,kick juga la bau-bau'an yg dia miliki..LOL…
Macam orang yang baru balik dari kebun punya bau… can u imagine..???hmmmm…

Oke.,so sya agak rasa b'nasib baik juga la sbab dia x duduk dekat sya….
Dia duduk di belakang sya…..
Tapi tanggapan sya yang "rasa b'nasib baik" tu kejap ja….
Sbab apa..?? Bila udara dalam kereta tu mula merebak…
Woooww.,ada pfume bikin pengsan yang smula jadi oooo...aRgghh…
Bayangkan la kalo bau tu dari belakang pgi depan… wooouuu.,mantap ooo…. Nasib sya x pgsan….

Sya x tau la apa prasaan org yg duduk sebelah dia tu… oouh.,malang sekali…. OMG.,I really can imagine ooooo….
Tpi baru sya b'fikir macam tu…
Tiba-tiba sya rasa antara semua orang dalam unser tu… sya rasa sya la org yang palinggggg malanggg……
Why…????

Dengan confident' nya dia mengangkat kaki dia menyisip di tepi kerusi sya………….????!!!
Oke...oke… sya tau kamu x dpat imagine cam na situasi dia….. Kan ??
Here I show u the pic…..OMG……!!!!!

Confident ja dia ampai kaki dia sana...??!!!!!!!!! HELLOooo..!!!!!!

Gitu la kejadiannya….!!!
Igat lagi di awal yg dia naik pun sda mengeluarkan bau'an yg ble buat siapa2 ja pengsan…
So.,dapat imagine ka cam na wangi nya kaki dia…???
Tuhan sja yg tau….
Punya sya marah…… sampai sya x dapat marah….. Dari perasaan sya yg sangat mengantuk tu pun trus hilang mOOd sya mau tidur ooooo….

Arrgghhh.,bila igat balik… sya mcam mau marah ja ooo… bayangkan la sepanjang pjalanan sya x dapat tidur sbab sya takut tu kaki dia yang wangi tu atas kepala sya pla nanti…….
Betul-betul no manners la org gitu…. Dia x sedar ka betapa bau nya kaki dia..??? Wangi lg tu kain lap kaki di bilik sya wlupun 2 thun sda x cuci...LOL….
Even kaki dia wangi pun still dikategorikan no manners juga la angkat kaki gitu…..Haishhhhhh….
Aarrgggghhh.,punya sya panas igat ni.... sampai sempat sya snap tu kaki time tu....

Nasib la orang tu jauh lebih tua dari sya…
Kalo x… mmg sya pun x ter'agak2 mau marah….
Pandai-pandai la fikir bha kan….. Ni mengganggu ketentraman awam ja btul...hmmm..

k.,la… ckup la sya marah-marah ni…
Tapi sya btul-btul x suka ooo spnjng p'jalan sya mgalami hal-hal gini….hisshhhhh….
Betul-betul buat sya bad Mood…..
comments

4 comments:

Fezul Fadhley said...

whoa!!! xboleh tahan la!! geram jax kan?

Keno said...

Kalau saya tu, saya cakap ja.. paduli lah dia hansem kah, pmpn cantik kah, org tua atau samseng kah... kalau sudah namanya kelakuan ndak sopan.. mmg sa sound tu. Kalau dia bau ja.. sa dapat tahan lah, sa siap suruh ni unser berenti.. singgah mana2... suruh dia pigi mandi dulu...hahaha... Apapun, sa ucapkan tahniah buatmu kerana mampu menahan amarah mu itu... God bless u :)

Deffny said...

- fezul ya.,geram... marah... tpi sabar ja...Argghh...

Deffny said...

- keno ya bha... sya pn tfikir juga mau suru tu unser stop dlu kjap.. tpi mo glap sda kan blum juga sampai ranau... jdi bertahan ja la sya snjng pjalanan.... menahan kebauan kaki...lol