Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Friday, August 12, 2011

Kamu rasa apa tu..??

Waaa.,I found somthin' weird oooo..
Actually ni pun sebab ada kwan yg tag sya video tu di Fb…
So.,sya pun try la search…. ( <-- tringin sgat mau tau apa…?)

So..sya rasa kamu sendri pun perlu tgo sendiri la…
Apa ka itu..??Hmmm…

Oke…meh sya ajar cara mau tgo… ( <--- mau jg knun ajar…)

1. search --> Google maps..

2. click to "get direction" 

3. copy this  -->  47.110579,9.227568
then paste this on A location then click "get direction"…

4. Click yg ada simbol A warna hijau ( macam dlm pic di bwah... )

 5. Lepas tu Click " Street view" ( mcam pic di bwah ni...)



6. Oke... lepas suda click " street view " tadi... pic tu jadi besar & luas da kan..?? Cuba kamu click2 sambil tarik2 pic tu.... cuba click bhgian awan.... kamu jumpa ka macam dalam pic di bawah ni..??

Jumpa juga macam yang ada dalam pic ni..??? So.,bagi pendapat & pandangan kamu la... Apa la Tu...??? 



Tiba-tiba pla ada image gitu di sana kan...?? hehheheee.,Ada ka kamu juga terfikir seperti yang sya fikirkan..??hehehee....
So... jangan lupa share sama kawan2 lain... apa pla pendapat dorang..?? 
so..,k la.... Share-share la... kan sharing is caring... ^__^ hihii...




comments

4 comments:

Kelv_D said...

so....apalah ni kenen? Gunung mungkin...

Deffny said...

- Kelv_D sya pun x tau oo... nampak macam gunung meh..??

Keno said...

Saya rasa macam penjual kuui saja itu... hahaha

Deffny said...

bha..bha..... ko jgan sana...ahhaha..