Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Sunday, July 31, 2011

Mee Sup Pipin

Today is saturday - 30 july 2011...
Waaa.,awal bha sya bangun... jam 6 lgi sya bgun...aisehh...

hahaaa.,sebenarnya hari ni Team worship di church bwa pgi breakfast....
so.,kena suru ready jam 8... 
so takan la jam 8 baru mau bangun kan.... 

jam 8 tu kena ambi la oleh transport church juga...
alaa.,x penuh pun bus tu... skit ja kami.. adalah 5 org ja dlm bus tu..ehheh..
yang lain ada clas hari sabtu.... so x dpt join..uhu sedih...

so.,mau tau mana tmpat kami breakfast ..?
memang sya pun x perna pgi ni tempat...
di MEE SUP PIPIN nama tempat ni...

Mee Sup Pipin...
Dia macam kedai2 kampung la..
sebab kerusi & meja dia bukan yg moden punya....

so.,suda memang nama ni tmpat MEE SUP PIPIN....
kami pun order mee sup la...
waa.,sedap tau....
ada tauhu lg....
nyummm..nyumm....

Mee sup + Tauhu + milo ping = Nyummmiiii....
sya x pandai la mau hurai banyak pasal mkanan ni..
apa yg sya tau...... yang sya mkan sdap / x sdap....
so yg sya dpt cakap memag sedap la...
pilihan yang tepat kalo mau datang makan mee sup....

so.,lepas makan mee sup kami x terus pulng...
tapi kami singgah di Sungai Babagon di penampang....

Stesen akuakultur air tawar Babagon Penampang...

macam best mau mandi-manda tapi sayangnya... x terbawa baju renang...aisehhh...ahhahaa...
Waa.,best ni kalo dapat mandi manda...ehheh...

Tgo ja la.... x dapat mandi... x bwa bju brnang...ahaha..

so.,kami sempat ambil-ambil gambar ja la time sna....


so.,suda kenyang... suda happy2... suda b'gambar2....
sebelum pulang sempat lagi...
kami pun pulang..... 
ooh.,ini smua menuju pgi bus.... pulang.. pulang....
Thanks to Bro.Edric sebab slalu belanja kami makan.....
bukan stakat 1,2 kali dia blanja makan.. tapi bnyk kali sda...
hari 4... lepas rehasel mlm tu pun dia bwa kami p restoran...
hmm.,May God Bless him & his family always... 
Semoga Tuhan memberi kelimpahan rezeki di dalam keluarganya.... ^_^

May God bless Bro Edric & family..
Thanks juga sma Bro.Leex sbab ambil & hantar kami pulng rumah...
walaupun dia muda dr sya...
tapi sbagai tanda hormat.... sya sebut dia Bro juga la...ehheh...
Bro Leex....
Thanks God for the wonderfull day with all "Teman-teman seiman"......
I will always remember Your love.... 
comments

Friday, July 29, 2011

I attend Korean Angel Worship Team Concert

Ya.,today is friday... 29 July 2011....
memang sya x sabar menunggunya waktu ini...
minggu lalu lagi kena inform tentang ni..
i feel so excited....
S'awal jam 5 lgi sya suda p ready....hahah...
so.,ya sperti biasa Bccm Church yang bgitu baik hati sntiasa menyediakan transport utk student2... biasa la kan x transport.... So, bus akan ambi jam 6 lebih Pm.... so.,sya suda ready2 la... jam 6pm lgi suda siap.... tinggal duduk2 tunggu bus ambi ja lgi....
oke.,skip psal bus2...


sampai ja di sna... kami di sambut dgan ramah skali oleh orang2 yg mnyambut tetamu..
so.,sempat lg ni ambi gambar..heheh...
Masuk dewan tu dpat tmpat duduk yang ble sya katakan paling stratgik juga la... apa x... suda la di tgah... x terlalu depan... x terlalu blkang... oke la tu kan...




Dewan ni mmg besar la.. oya lupa pla sya mention tmpat dia...LOL..
tempat dia ni sya rasa ada di antara kita yang mmg rasa x asing dengar...heheh.. Di Grace Centre Kota Kinabalu... dekat jalan istana tu.... yg tinggal di kk tau la tu...ehheh..


So.,acara di mula kan dengan sebuah lagu.. Tajuk dia Age to Age.... pnyanyi pmpuan & llki.... Waaa.,they voice really good.... trus sya suka oo ni lagu.... sya mgaku sya x banyak tau lagu-lagu hill song... tpi kalau sya suda dengar tu... mmg trus melekat tu melody di hati sya... macam sya trus tersiul-siul lagu baru yg sya dgar tu..ehehe.. 






oke.,lepas banyak sda penonton/jemaat yang datang... Doa pembukaan.... lepas tu ada persembhan dari Korean Angel Worship Team... persembhan bukan lisan menggabungkan irama tradisional korea, samulnori... sya x sangka oo best btul walaupun cam nampak pukul-pukul gendang ja... sya ada upload di you tube... u can watch it For Free..LOL.....ahhah...






lepas tu ada persembahan koir oleh pelajar Grace Centre ni... best juga tau.. dorang nyanyi 2 buah lagu... 1st song : Lumuat dalam malay ialah Bangkit.... 2nd song : sayang kinabalu... ini pun sya ada rakam.... 
Ada juga persembhan okarina.. best la sya pun x tau apa benda yang dorang tiup tpi memang kreatif & berbakat la... smua masih kanak-kanak lagi....




slepas tu keluar pla 1 org prempuan yang berbaju bersinar-sinar... cantik baju dia oooo... Dia buat persembahan Okarina..
Dia persembahkan lagu memory & the bicycle.... memang nafas panjang la perempuan yang buat psembhan Okarina ni... sya kagum nampak dia tiup-tiup tanpa tesekat-sekat nafas....


lepas pemungutan persembahan tu & penayangan video.....
tibalah masanya Musical Drama by Angel Worship Team... untuk pgthuan mereka ini smua terdiri daripada orang korea.. memang muka korea sebenar la... LOL apa bha sya cakap ni...hmm...


Drama tu berkisah tentang kelahiran Tuhan Yesus...dari hari 1 hingga la hari ke 7....
Day 1 - Light & Darkness (Day & Night )
Day 2 - Firmament (sky )
Day 3 - Land, sea , plant ( grass, vegetable, Tree )
Day 4 - Sun, moon, stars
Day 5 - All kinds of birds & fish
Day 6 - Animal & human
Day 7 - Makes it holy & rests
Snake (enticement of satan), anguish of Eve, anguish of Adam, the original sin is moved unto Jesus. 
Jesus is sent to the worl & is crucified..
Drama tu habis dengan berjaya sekali..... Really great... kreatif btul cara dorang sampai kan..... 


lepas habis drama tu macam-macam persembahan yang dorang tunjukkan...
Semua sangat mengkagumkan...... Sya rasa tanpa pertolongan Tuhan tidak lah sehebat itu....
Memang sangat sangaaattttt mengkagumkan lah.... 
I just can say Wooooooooooowww.......


Dalam banyak-banyak psembhan tu.... yang 1 ni sya betul-betul kagum... sya betul-betul tersentuh....
sayang sekali time sy mau rakam yang part tu.... betry hp tiba-tiba low bet.... Low bet yang tahap x ble diselamatkan suda.... punya la sya marah hp sya yg x sporting ni.... Salah sya juga x bwa camera..huuhuh...
Lucky c kawan ada juga sempat rakam yg part2 yg last sda.... 


Persembahan ni bermula sprti ini : 
mula-mula ada kanvas putih kosong & bersih.... 
stiap orang ada 1... ada 6 orang ksemuanya....
1 org berlakon sbgai Tuhan Yesus..... 
walaupun stiap orang tu (dalam 6 orang tu) mempunyai hobi atau pkerjaan yang berlainan atau bakat yang berlainan...
tapi di saat mereka susah / x tau / keperluan x mencukupi di sna la Tuhan Yesus menabur kasih -Nya... Dia mengajar mana yang x tau... Dia mencukupkan di mana yang kekurangan.. Dia memberi semangat di mana yang lemah.... 
so.,dengan cuma berbekal cat hitam setiap 6 orang tu... 
mereka mula melakar... Sya rsa dalam kehidupan kita la juga tu.. di mana kain putih mula di corakkan... corak tu ialah kehidupan yang kita lalui & jalani.... kalau kita melakar hidup kita dengan betul / kalau kita mencari Tuhan dengan cara yang benar... Kita akan menemui-Nya......
so.,part yg akhir tu ialah lakaran mereka dicantumkan... How amazing they are... Sampai sya teteriak Wooooowwwww tanpa sya sedar..... bila 6 orang cantumkan lukisan/lakaran dorang masing-masing tu... terbentuk muka Jesus...... 
video




OOhhh.,God.... U are so real.... U are Awesome God.... How great to have U...
sepanjang sya dalam dewan tu sya x berhenti-henti mengkagumi Dia.... Tanpa dipaksa hati sya berkata terlalu banyak perkara yang mampu Dia lakukan... Dia terlalu baik... Dia terlalu indah... Dia terlalu Agung..... Dia terlalu mulia......
And the same time... I feel really greatfull & Thankfull because i have You in my life... 
oouuhhhh.,Thanks God for everything U've Done........


Waaa.,x sngka sya scroll2 dr atas smpai bwah... panjang suda rupanya sya berkata-kata ni sni.....
k.,la.... i'll stop here..... 1 thing... jgan jelous... sya ada b'gambar sma orang korea tau....hohohoho.....
lepas ja habis concert tu.... dengan x tau malunya sya p bergambar-gambar sma orang-orang korea... Shake hand sma dorang lgi.... 





"Commit to the LORD whatever you do and your plans will succeed.. "

And for sure they all did bcause they are So good... So great.. and Amazing....
I feel so Blessed.... God Your ♥ is everywhere.... i just met people from korea who was also really love with You....
You are Our Savior... Praise The Lord....



comments

i like Magic show...♦♠♥♣

Today… my fren & i goin' to centre point (CP)… disebabkan nothin' to do at home…. Bosan suda d rumah sja bbrapa hari ni… so mansau-mansau (jalan-jalan) di CP....
Tym di CP tu… kami t'limpas la 1 kedai magic-magic ni ( 4th floor centre point )… 


At 4th Floor Centre Point...

X tau kenapa tergerak hati sya b'henti kejap di kedai tu wlupun slu suda kasi limpas ja tu kedai…
banyak la barang-barang magic dia jual sana..
Ada ni 1 org llki tanya la… mau tgo magic dia blang…
So sya pun jwb la… boleh juga...ehheh…
So.,macam-macam magic dia buat… dia buat magic duit syling,bola,sapu tangan,gelang besar & daun terup…

Tapi dalam banyak2 magic yg dia buat tu… paling sya tertarik juga la yang dia buat magic daun terup….
Ya.,sya tau msti kalo dengar daun terup… macam kebiasaan suda kan kalo pasal magic2….
Tapi sya ble jamin ini lain dr yang lain..hahahaaaa…

Pandai oooo ni orang dia mula-mula buat suspen dlu…
Dia suru kami pilih 1 kad…. Kami pilih kad ( 2 ♦ )
So dia suru la letak di tengah2 tu daun2 terup yg banyak…
So.,yang kad yang kami plih tu dia x ksi masuk terus…..
So dia ksi kluar 1 kad (mcam bsness kad tpi ada simbol)…. Kad tu menunjukkan ( 4 ♣ )…
Dia tanya la kami…. Ini kan kad kamu pilih ( 4 ♣ )…
So.,yg ada nampak tu kad pilihan cakap bukan...bukan….salah…
Skali dia shake2 kad tu… muncul tu kad yg ada simbol ( 2 ♦ ) ….
Depan2 mata kami kluar tu kad ( 2 ♦ )…
Trus tu kad demo dia.. Dia bagi sma kami… ambi la nti kamu boleh contact dr ni kad kalo kamu berminat dia blang…
Kad bsness dia tu la yg ada kluar ( 2 ♦ ) ….

Kad tu sya ada gambar & ada tempat sya skg… x bgitu jelas tpi ble nampak juga la simbol tu…


bayangkan yang sya pangkah X merah tu belum muncul pun mula-mula..... then...


yang sya bulat warna merah tu.... lepas dia shake2 card tu... pelan-pelan card simbol  ( 2 ♦ ) tu muncul.... mmg live la... timbul pelan-pelan tu image yang atas simbol kad ( 4 ♣ )... Amazing right..??hmm... time tu juga la mata kami yang melihat terbeliak....LOL

gini la kejadian kad tu selepas dia shake2... muncul tu kad di atas... iaitu kad pilihan kami....

ni kad dia bagi kami.... sebenarnya business card dia tpi  memang ada kejadian di sebalik kad ni.... heheh...




Wooow.,amazing ooow…..
Trus sya kagum ni… ikutkan hati mau b'diri lagi lama-lama sna tgo magic-magic dia…
Tapi makin lama makin menakutkan & melucukan pla magic dia..
Bayangkan duit syiling malaysia yang 50 sen tu ble jadi besar.. Sebesar tapak tangan...hoohoho..
Berabis sya ketawa ooooo……hohoohohh…..
k.,la ini ja sya mau share pasal magic-magic yg sya nampak hari ni...ehheh….
Len kali sya harap dpt nampak lg show magic-magic… nanti ble juga sya share kan....heheh…



comments

Wednesday, July 27, 2011

ketagih facebook..??

Nah.,sampai masuk berita online suda ni ketagihan facebook ni......
k.,baca-baca dulu ni kandungan berita di bwah...hhehe...





Naaahhhhh.,siapa yang terasa..??? siapa makan lada dia terasa pedas...hahaaa.... 
oke.,sya juga salah satu pengguna facebook... tapi tidak juga la sampai rasa mau mati kalau x buka facebook......?epppss.,btul ka tu..??hahaha... 

hmmm.,ada yang cakap kalau x buka Fb (singkatan facebook) rasa mcam mau mati....hahah... 
Ada juga orang yang cakap kalau dia x buka Fb pun x kesan apa-apa juga....

hmm.,bagi pendapat sya la.... 1,2,3 hari x buka FB mgkin masih boleh dikatakan biasa sja... tpi kalo sampai 1 minggu x buka Fb... sya punya fikiran mula berfikir-fikir juga la... Apa sudah yg terjadi di Fb...?? mesti banyak suda orang post comment, msg... & bnyak kawan2 baru add.... ada picture baru yg kena upload yang ada muka sya...LOL....  
gitu la fikiran-fikiran sya tu... sebenarnya Fb ni ada kebaikan & ada keburukan juga... 
terus terang la sya cakap... sebelum ada Fb hidup manusia x la begitu sibuk... 

bagi pandapat sya sendiri... sebelum ada Fb.. x lah perkara-perkara on laptop pagi-pagi atau malam... mungkin kalo sebelum adanya Fb... bangun dari tidur brkfast then mungkin tgo t.v atau cuci kain kah...LOL... 
Tapi setelah adanya Fb.. kadang-kadang bangun ja dr tidur pun Fb sdah depan mata...hahaha sya pasti bukan sya 1 org sja yang perna buat bgini..... 

Bgitu juga kalo malam.... sebelum ada Fb... di ruang tamu bersama keluarga tgo tv sampai lewat malam.... Ada kejadian tertidur di ruang tamu lagi tgo tv....

Tapi setelah ada Fb.... malam mesti sebelum tidur sempat juga mau check2 Fb.... atau memang Fb la kepentingan kalo mau relax2 mcam malam2 dekat mau masuk tdur..... 


Waaaaa.,besar betul ooo kan pengaruh Fb ni dengan manusia....
Sya dapat bayangkan ooowh kalo Fb atau semua laman sosial yang lain dihapuskan... (exp twitter,friendster & lain2..)
manusia pun akan kembali pada zaman tanpa Fb... paling-paling sibuk Handphone ja... Tgo tv... baca novel... dengar radio/lagu.... tidur....hahah.. atau siapa sangka ada manusia yang akan mencari juga atau mencipta laman untuk bersosial... 
waaaa.,manusia semakin sukar ditafsir suda... sukar di cegah & sukar di.... di apa arhh..? apa-apa sja la....LOL....

tapi sya mau bagi pendapat juga tentang kebaikan yg sya rsa adanya Fb.... 
dulu-dulu kawan2 sya yang suda berpindah / tinggal di jauh-jauh pun senang sja mau contact2 skg... 
on chat sja... story..story..story... pic terbaru pun ble nampak juga... story terbaru pun tau juga smua... semua kawan2 yang sukar di jejaki dijumpai suda di dalam Fb... kecuali yang x perna buat Fb tu... mmg susah sikit la mau jejak..heheh... 

kebaikan Fb lagi... hmm.,kalo mau crita panjang2/ramai atau pun ada event atau mau invite2/reunion pun senang sja mau atur dalam Fb ni.... 
"macam makan kacang sja" orang blang..hehheh...

so.,sya rasa terpulang juga pada setiap orang... macam mana cara penggunaan Fb masin-masing... jangan salah guna suda la k.... bagi yang masih bergelar student tu pandai-pandai juga la atur masa... takan la kan depan Fb ja spanjang masa...... "dont face the wrong book" blang tu... so masing-masing fikir-fikirlah sendiri arhhh..ehhehe... ^__^


owkay la... sampai sini sja la sya membebel-bebel ni... 
panjang lebar suda rupanya...LOL...
See ya in my neXt Blog... Daaaa~~ ^__^
comments

19 perkara tentang Deffny...

okayy.,let me tell u 19 things u don't know about me.....:-P
check it out......




Perkara pertama
sya akan buat apa sja yang sya mau & sya suka… sya x bgitu peduli apa pandapat orang tentang sya.. ( pendapat orang tidak begitu besar untuk mempengaruhi siapa diri sya..)
(for exp : orang ckap sya x padan dgan rambut mcam tu.. Mcam ni… mcam gitu… but if I want it.. I'll do it..)

Perkara kedua
Sya adalah orang yang paling tahan duduk depan laptop berjam2… berhari2… berminggu2...berbulan2….bertahun2….LOL..

Perkara ketiga
sya adalah orang yang paling malas angkat call & malas balas sms…. Kira bertuahlah orang yang sya angkat call dia & balas sms dia… sbab perkara ni sya buat bila sya ada Mood sja..LOL… ( slalu org complain sya psl ni… well.,u know me….. :)

Perkara keempat
sya juga adalah orang yang "Tidak akan Call kalo tidak penting"…. "Tidak akan sms kalo tidak kena sms" <---- mostly for guy…… ( pktaan yg slalu sya dapat --> "ko ni kalo sya x sms.. Tidak la ko mw sms sya ooo..!" )
So.,don't be surprise if I didn't sms u k…. Weird ha..? Well.,this is me...

Perkara kelima
sya juga adalah orang yang (x ble & x akan rply) sms sma orang yg sms cara seperti ini : Contoh sms :

(Kes 1…)
Abc : hye.,ko buat apa ..?
Me : hmm.,tgo Tv ja ni… ko..?
Abc : oh.,teda.
Me : teda..?
Abc : ya
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
(Kes 2…)
Abc : hye.. Suda makan..?
Me : yupss.,oredy.. Ko sda makan..?
Abc : blum.
Me : blum? So.,bla mw p mkan..?
Abc : nti.

FOR SURE..!!!
I'll not reply it anymore… U are too boring for me..!!
LOL………..whattaaa…??????!!! Pls Go away from me…..
I know this is lil bit weird… but em..ya.. This is me…

Perkara keenam
sya adalah orang yg tidak sanggup nampak orang sakit hati… sya peduli perasaan org selalu melebihi perasaan sya sendri… sya kuat kesian orang...huuhuu.. (kadang2 sya x suka sya bgini sbab sya x dapat kawal sikap sya yg terlalu peduli prsaan org.. prsaan sndri siapa yg tau.??huhuuh...)

Perkara ketujuh
Kalo sya marah sya lebih suka diam… diam & diam…. Pendam.. Pendam...pendam… nanti2 melatoppzz mcam gunung berapi..hahahaa… ( kalo nampak sya marah lebih baik pgi jauh2… diam2 & jgan banyak ckap & bnyak tnya…. Sbab itu akan membuatkan sya tambah + + + + MARAH..!! Mungkin kalo ksi beli sya coklat yg sdap bru hilang la marah sya...aiseyyyy...)

Perkara kelapan
Sya adalah orang yang tidur lambat & bangun lambat… sya juga adalah orang yang pling susah mau bangun awal….. Alarm bunyi 10x pun blum tentu sya tebangun….. oouhh.,really bad ha..?! Well.,this is me… :)

Perkara kesembilan
Sya adalah orang yang paling x suka pada paksaan..!! Sya x suka kena paksa atau di atur…!! kalo sya cakap NO…. NO la tu…. Jangan cuba paksa sya… atau kamu memilih untuk sya membenci kamu…. Waduh...waduh… bukan benci la… Cuma sya jadi x suka….

Perkara kesepuluh
Sya adalah orang yang boleh ikut keadaan… kalo orang friendly sama sya… ya.,why not… sya pun boleh jadi sangat friendly...heheheee…
I treat people how I would like to be treated....
If that doesn't work..
I treat them how they treat me...
It seems I've changed hah..??
no.. no...
I'm only "adjusting" to u…

Perkara kesebelas
Sya paling x suka orang yang menyampuk di tengah perbualan orang…. Apalagi kalau perbualan tu perbualan yang penting… sya menganggap orang gitu no manners…. Atau orang yang sedang sibuk pun dia kacau atau dia buat bising….. Bergurau yang x kena tempat... Orang yang x kena pada tempat...Pls Go Away from me….!!!

Perkara kedua belas
Ada masa-masa tertentu sya akan guna ayat singkatan… Tapi ada masa-masa ayat singkatan atau ada ayat-ayat yang sya sangat x suka baca kalau dieja sampai buat sya punya kepala jadi pusing….
Exp : ( Aku = Aq, Apa=pe, Paling=palink, nanti=ti, sampai=spi, memang=mg & banyak lagi yg ble buat sya trus ilang mood membaca kalo ejaan & singkatan yang pelik….)

Perkara ketiga belas
Sya sangat benci cicak…… cicak adalah musuh utama sya…. Oouhh.. God.,I'm sorry for hating Lizard so much...LOL

Perkara keempat belas
Sya adalah seorang yang banyak cakap...ahhahaaa…. Sya bukan lah jenis orang yang terus diam & diam…. And sya x dapat bertahan dalam keadaan yang diam trus diam selama berjam-jam…… sya mengambil keputusan untuk bercakap daripada diam dan terus diam… 1 perkara sja yang ble buat sya diam… time sya marah… sya perlu diam…. Slain dari marah…. Sya memang banyak bercakap…..LOL…

Perkara kelima belas
Sya paling tidak suka internet slow…. Broadband, line atau apa-apa yang bergerak macam siput babi….. Style siput babi batul-betul buat MOOD sya hilang & sya akan mengalami hari yang bad mood kalo ada perkara siput babi terjadi….LOL….

Perkara keenam belas
"Kalau mau berkawan jadilah kawan yang sejati"…..waaa… sya adalah orang yang paling elergic sma kawan yang pandai tikam dari belakang, pengkhianat, memfitnah & seangkatan dengannya… sebenarnya sya bukanlah org yang memilih kawan…. Tidak kira kawan ni cantik,gemuk,tinggi,kurus,rendah,hitam,putih,lelaki,prempuan atau apa-apa sja sya akan kawan… kcuali kawan yang seangkatan tu yg sya sebut di atas…. Main tikam-tikam isn't my game..!! Shhuuuuu... Pls go away from me… I DON'T need friend like you…….!

Perkara ketujuh belas
I CAN'T live with liar, thief and seangkatan dengannya… 1x sya kna tipu.. Sya x akan percaya lagi… susah sda sya mau percaya... No matter how Ori ur story is.. I'll think it more than 10x to believe it…. Bgitu juga bagi si pencuri… 1x mencuri… sya akan anggap dia si pencuri selama-lamanya… pencuri & penipu is same for me…. Ya.,I oredy forgive u but to trust u.. NEVER....!!

Perkara kelapan belas
Sya tidak akan kluar dari rumah dengan muka yang pucat and macam "mayat hidup"(<---ayat dri lecture account sya)…
"mayat hidup" <--- u know what i mean....hehee...
sekurang2 nya orang masih kenal sya ialah Deffny bila sya kluar dari rumah…
Deffny yg di rumah & Deffny yg di luar rumah adalah orang yang sama Cuma nampak berbeza...hahhahhaaa…

Perkara Kesembilan belas
Pls don't copy (dalam segala hal..kehekekek..)….. For sure you have to edit a lot if u try to copy the original…… and people will notice which is the original....Ahaa... 
(<----eheeemm.,fikir-fikirkan sndri… I think no need 4 me to explain it more detail….Ahaa…)



Hmmm.,enough 19…… waaa.,bukan senang ooouu sya mau pikir semua ni sbanyak 19… 
2 hari juga sya berfikir untuk ksi complete 19…. Why 19….??hahhahaaa… 
if u know the reason why I choose 19… U are my friend… :-)hiihih…
19 perkara tentang saya telah pun diketahui…...LOL….
comments

Saturday, July 16, 2011

Indonesia Airport...

Waduh….waduh… gawat….hahahaa….
Oke.,let me start from the indonesia airport...haahaaa….
welcome to indonesia...


Sya rasa lawak,lucu,geram & malu pun ada….

Turun sja dari kapal (9hb july 2011 9pm)…. Ingatkan mcam airport di kota kinabalu… trus jalan sja tggal pgi ambi laggage…
No...no…. Di indonesia lain skit la…. Kena baris dulu panjang2… mau kena cek lagi pasport & ada borang la kena isi… so.,baris panjang-panjang… waduhhhh… panat juga kaki mau bdiri mnunggu turn…

Oke.,skali sampai turn sya…. Boleh2 pegawainya marah-marah arhhh….
"kok kartunya silap di isi…??!! Kamu gimana sih..?? Sana….!! Isi'in kartu yang baru..!!" <-- kata pegawai tu k…..
Woooww..,gluupppp…. X tau apa-apa ni kna marah.. Punya la sya blang…
Bha.,sya try pla pgi minta di counter sbelah….
" Mintanya kartu bukannya di sini..!! Coba kamu liat counter di sana…!! " <-- dengan garangnya lagi tu… pucat juga la sya….

Skali smpai di counter ada abang-abang ganteng & muda...ahhaaa..
" ya.,apa yang bisa di bantu'in..??"
Waaa.,harap-harap yg saturang ni bagus dlam hati sya...ehheh…
" ya.,bisa-bisa aja kamu di bagi kartu warga indonesia… ya.. Muka kamu juga keliatannya persis orang indonesia...jadi bisa aja ada kesilapan ya.."  <-- bilang tu abang…
Ahhahaa.,ktawa sya ooo… nasib juga dia bgus oo… dia bagi sya pinjam pen sgala…

Yang pegawai lain… waa.,sya blang sya tertanya-tanya dalam hati sya… dorang kenapa x pandai senyum & ada ka dorang kerja dari pagi smpai malam tanpa makan….?? Sebab punya la murung & garang… mcam mau talan orang ja aaa…

Patut la selalu kalo jumpa pelancong.. Tu pelancong cakap sma sya… dia suka datang Malaysia sbab orang-orang Malaysia peramah & murah senyuman….

Di sini indonesia… susah la sya tengo orang dia mau senyum… jangan kan senyum la… tu muka macam mau talan oarang ja… macam yang mau buat kerja pun terpasksa ja ni… hampir sya mau gambar arrhh expresi-expresi muka dorang ni...hahahh….

Oke.,itu part di airpot indonesia….. Nanti sya cerita'in part Hotel di indonesia pla k… =)
there's some picture taken at Airport Indonesia.... =)







smart-smart taksi indonesia... :-)






kesian oow kan... merempat...hahha... x lagi tmpat duduk la smntra  menunggu.... 


comments