Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Friday, July 29, 2011

i like Magic show...♦♠♥♣

Today… my fren & i goin' to centre point (CP)… disebabkan nothin' to do at home…. Bosan suda d rumah sja bbrapa hari ni… so mansau-mansau (jalan-jalan) di CP....
Tym di CP tu… kami t'limpas la 1 kedai magic-magic ni ( 4th floor centre point )… 


At 4th Floor Centre Point...

X tau kenapa tergerak hati sya b'henti kejap di kedai tu wlupun slu suda kasi limpas ja tu kedai…
banyak la barang-barang magic dia jual sana..
Ada ni 1 org llki tanya la… mau tgo magic dia blang…
So sya pun jwb la… boleh juga...ehheh…
So.,macam-macam magic dia buat… dia buat magic duit syling,bola,sapu tangan,gelang besar & daun terup…

Tapi dalam banyak2 magic yg dia buat tu… paling sya tertarik juga la yang dia buat magic daun terup….
Ya.,sya tau msti kalo dengar daun terup… macam kebiasaan suda kan kalo pasal magic2….
Tapi sya ble jamin ini lain dr yang lain..hahahaaaa…

Pandai oooo ni orang dia mula-mula buat suspen dlu…
Dia suru kami pilih 1 kad…. Kami pilih kad ( 2 ♦ )
So dia suru la letak di tengah2 tu daun2 terup yg banyak…
So.,yang kad yang kami plih tu dia x ksi masuk terus…..
So dia ksi kluar 1 kad (mcam bsness kad tpi ada simbol)…. Kad tu menunjukkan ( 4 ♣ )…
Dia tanya la kami…. Ini kan kad kamu pilih ( 4 ♣ )…
So.,yg ada nampak tu kad pilihan cakap bukan...bukan….salah…
Skali dia shake2 kad tu… muncul tu kad yg ada simbol ( 2 ♦ ) ….
Depan2 mata kami kluar tu kad ( 2 ♦ )…
Trus tu kad demo dia.. Dia bagi sma kami… ambi la nti kamu boleh contact dr ni kad kalo kamu berminat dia blang…
Kad bsness dia tu la yg ada kluar ( 2 ♦ ) ….

Kad tu sya ada gambar & ada tempat sya skg… x bgitu jelas tpi ble nampak juga la simbol tu…


bayangkan yang sya pangkah X merah tu belum muncul pun mula-mula..... then...


yang sya bulat warna merah tu.... lepas dia shake2 card tu... pelan-pelan card simbol  ( 2 ♦ ) tu muncul.... mmg live la... timbul pelan-pelan tu image yang atas simbol kad ( 4 ♣ )... Amazing right..??hmm... time tu juga la mata kami yang melihat terbeliak....LOL

gini la kejadian kad tu selepas dia shake2... muncul tu kad di atas... iaitu kad pilihan kami....

ni kad dia bagi kami.... sebenarnya business card dia tpi  memang ada kejadian di sebalik kad ni.... heheh...




Wooow.,amazing ooow…..
Trus sya kagum ni… ikutkan hati mau b'diri lagi lama-lama sna tgo magic-magic dia…
Tapi makin lama makin menakutkan & melucukan pla magic dia..
Bayangkan duit syiling malaysia yang 50 sen tu ble jadi besar.. Sebesar tapak tangan...hoohoho..
Berabis sya ketawa ooooo……hohoohohh…..
k.,la ini ja sya mau share pasal magic-magic yg sya nampak hari ni...ehheh….
Len kali sya harap dpt nampak lg show magic-magic… nanti ble juga sya share kan....heheh…



comments

6 comments:

paulchen said...

hahahahaha...ada2 jak ko ne...nnt ko cari sa,sa kasi tunjuk ko magik guna daun terup...ne kali bkn tbeliak mata ko,tp t'keluar...wakakakakaka

Deffny said...

Paul : deiii.,x mau la sya kalo sampai mata mau tekeluar... rugi ja sya tgo magic ko... nanti biji mata tekluar free2...hahahhahh

Jin-Kang Cheng said...

Wow... Deffany nak jadi Dark Magician Girl tu...

ashteru said...

Wow bleh la jd jd pengalamn ko tu>>>>>

Deffny said...

jin : x juga la.. sya suka tgo org buat magic sja...ehehe..

Deffny said...

ashteru : ya.,banyak2 magic.. baru ini yg betul2 sya tertarik....