Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Friday, July 29, 2011

I attend Korean Angel Worship Team Concert

Ya.,today is friday... 29 July 2011....
memang sya x sabar menunggunya waktu ini...
minggu lalu lagi kena inform tentang ni..
i feel so excited....
S'awal jam 5 lgi sya suda p ready....hahah...
so.,ya sperti biasa Bccm Church yang bgitu baik hati sntiasa menyediakan transport utk student2... biasa la kan x transport.... So, bus akan ambi jam 6 lebih Pm.... so.,sya suda ready2 la... jam 6pm lgi suda siap.... tinggal duduk2 tunggu bus ambi ja lgi....
oke.,skip psal bus2...


sampai ja di sna... kami di sambut dgan ramah skali oleh orang2 yg mnyambut tetamu..
so.,sempat lg ni ambi gambar..heheh...
Masuk dewan tu dpat tmpat duduk yang ble sya katakan paling stratgik juga la... apa x... suda la di tgah... x terlalu depan... x terlalu blkang... oke la tu kan...




Dewan ni mmg besar la.. oya lupa pla sya mention tmpat dia...LOL..
tempat dia ni sya rasa ada di antara kita yang mmg rasa x asing dengar...heheh.. Di Grace Centre Kota Kinabalu... dekat jalan istana tu.... yg tinggal di kk tau la tu...ehheh..


So.,acara di mula kan dengan sebuah lagu.. Tajuk dia Age to Age.... pnyanyi pmpuan & llki.... Waaa.,they voice really good.... trus sya suka oo ni lagu.... sya mgaku sya x banyak tau lagu-lagu hill song... tpi kalau sya suda dengar tu... mmg trus melekat tu melody di hati sya... macam sya trus tersiul-siul lagu baru yg sya dgar tu..ehehe.. 






oke.,lepas banyak sda penonton/jemaat yang datang... Doa pembukaan.... lepas tu ada persembhan dari Korean Angel Worship Team... persembhan bukan lisan menggabungkan irama tradisional korea, samulnori... sya x sangka oo best btul walaupun cam nampak pukul-pukul gendang ja... sya ada upload di you tube... u can watch it For Free..LOL.....ahhah...






lepas tu ada persembahan koir oleh pelajar Grace Centre ni... best juga tau.. dorang nyanyi 2 buah lagu... 1st song : Lumuat dalam malay ialah Bangkit.... 2nd song : sayang kinabalu... ini pun sya ada rakam.... 
Ada juga persembhan okarina.. best la sya pun x tau apa benda yang dorang tiup tpi memang kreatif & berbakat la... smua masih kanak-kanak lagi....




slepas tu keluar pla 1 org prempuan yang berbaju bersinar-sinar... cantik baju dia oooo... Dia buat persembahan Okarina..
Dia persembahkan lagu memory & the bicycle.... memang nafas panjang la perempuan yang buat psembhan Okarina ni... sya kagum nampak dia tiup-tiup tanpa tesekat-sekat nafas....


lepas pemungutan persembahan tu & penayangan video.....
tibalah masanya Musical Drama by Angel Worship Team... untuk pgthuan mereka ini smua terdiri daripada orang korea.. memang muka korea sebenar la... LOL apa bha sya cakap ni...hmm...


Drama tu berkisah tentang kelahiran Tuhan Yesus...dari hari 1 hingga la hari ke 7....
Day 1 - Light & Darkness (Day & Night )
Day 2 - Firmament (sky )
Day 3 - Land, sea , plant ( grass, vegetable, Tree )
Day 4 - Sun, moon, stars
Day 5 - All kinds of birds & fish
Day 6 - Animal & human
Day 7 - Makes it holy & rests
Snake (enticement of satan), anguish of Eve, anguish of Adam, the original sin is moved unto Jesus. 
Jesus is sent to the worl & is crucified..
Drama tu habis dengan berjaya sekali..... Really great... kreatif btul cara dorang sampai kan..... 


lepas habis drama tu macam-macam persembahan yang dorang tunjukkan...
Semua sangat mengkagumkan...... Sya rasa tanpa pertolongan Tuhan tidak lah sehebat itu....
Memang sangat sangaaattttt mengkagumkan lah.... 
I just can say Wooooooooooowww.......


Dalam banyak-banyak psembhan tu.... yang 1 ni sya betul-betul kagum... sya betul-betul tersentuh....
sayang sekali time sy mau rakam yang part tu.... betry hp tiba-tiba low bet.... Low bet yang tahap x ble diselamatkan suda.... punya la sya marah hp sya yg x sporting ni.... Salah sya juga x bwa camera..huuhuh...
Lucky c kawan ada juga sempat rakam yg part2 yg last sda.... 


Persembahan ni bermula sprti ini : 
mula-mula ada kanvas putih kosong & bersih.... 
stiap orang ada 1... ada 6 orang ksemuanya....
1 org berlakon sbgai Tuhan Yesus..... 
walaupun stiap orang tu (dalam 6 orang tu) mempunyai hobi atau pkerjaan yang berlainan atau bakat yang berlainan...
tapi di saat mereka susah / x tau / keperluan x mencukupi di sna la Tuhan Yesus menabur kasih -Nya... Dia mengajar mana yang x tau... Dia mencukupkan di mana yang kekurangan.. Dia memberi semangat di mana yang lemah.... 
so.,dengan cuma berbekal cat hitam setiap 6 orang tu... 
mereka mula melakar... Sya rsa dalam kehidupan kita la juga tu.. di mana kain putih mula di corakkan... corak tu ialah kehidupan yang kita lalui & jalani.... kalau kita melakar hidup kita dengan betul / kalau kita mencari Tuhan dengan cara yang benar... Kita akan menemui-Nya......
so.,part yg akhir tu ialah lakaran mereka dicantumkan... How amazing they are... Sampai sya teteriak Wooooowwwww tanpa sya sedar..... bila 6 orang cantumkan lukisan/lakaran dorang masing-masing tu... terbentuk muka Jesus...... 
video




OOhhh.,God.... U are so real.... U are Awesome God.... How great to have U...
sepanjang sya dalam dewan tu sya x berhenti-henti mengkagumi Dia.... Tanpa dipaksa hati sya berkata terlalu banyak perkara yang mampu Dia lakukan... Dia terlalu baik... Dia terlalu indah... Dia terlalu Agung..... Dia terlalu mulia......
And the same time... I feel really greatfull & Thankfull because i have You in my life... 
oouuhhhh.,Thanks God for everything U've Done........


Waaa.,x sngka sya scroll2 dr atas smpai bwah... panjang suda rupanya sya berkata-kata ni sni.....
k.,la.... i'll stop here..... 1 thing... jgan jelous... sya ada b'gambar sma orang korea tau....hohohoho.....
lepas ja habis concert tu.... dengan x tau malunya sya p bergambar-gambar sma orang-orang korea... Shake hand sma dorang lgi.... 





"Commit to the LORD whatever you do and your plans will succeed.. "

And for sure they all did bcause they are So good... So great.. and Amazing....
I feel so Blessed.... God Your ♥ is everywhere.... i just met people from korea who was also really love with You....
You are Our Savior... Praise The Lord....



comments

No comments: