Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Saturday, May 14, 2011

pintu terbuka dengan tiba-tiba

Oke.,yupsss… pintu terbuka dengan tiba-tiba <--- tjuk kali ini….
Oppss.,okay…. U can say whatever u want….
Hmmm.,sya pn mls juga mau buat2 story ni…. Dun worry dis is not……..
So… its up 2 u… mau terus baca or X….
I juz wan 2 share d story…..

Okay...ni kejadian terjadi pada mlam….mlm bila arh….??hmm… okee.,sbar jap… sya cek dlu post d fb sya…
Sbab apa yg pasti sya post d Fb scara LIVE  tu tym kjdian tu blaku….
Okeee.,jap………….

Orait...Got it…. Its happend on May 9 at 2:40 A.m… dat was on Monday…
Hmm.,What happend…??

Oke.,mula2 tu sya stdy2 la… sya kc siap Asgment yg last mnute sda baru mau kc siap…
Dengan bersemangatnya knun sya buat Asgment smpai mau pagi…
Hmm.,lebih kurang jam 2:30 A.m sya rasa cam somthin' suda tu…
Skali x perna2 sya terfikir ni perkara akan tjdi sma sya…. Slu dgar crita2 dr org ja…. But its really happend 2 me...

1st - tombol pintu bilik tu mcm kena pegang n kena pusing… ( cuba kamu byangkan sndri mcm mana bunyi tombol pintu kena pusing..)okay….. sya buat Derrrkkk ja sbab rsa2 cam slah dgar ja...but honestly.. Ada juga la rsa pelik skit… sbb siapa juga subuh2 mau kacau depan pintu bilik kan ( I mean ya.,manatau ada kwn2 sbelah blik tu sgaja mau kcau2..)..… tepat 2:42 A.m sya post d fb tu about the weirdo...lol…
Its happend on may 9 - 2:42 A.m.....

2:46 A.m skali lagi bunyi tu dtang blik… tpi kali ini nampaknya agak keras & ganas… mcam yg mau kc pusing tombol pintu tu btul2 mcm mau buka pintu la…. Wwwaaaaa.,honestly I really feel somthin' not gud sda…. Yalaa...mcm style orang yang ganas mau membuka pintu bha bunyi tombol pintu tu kna pusing2…. OMG….lajunya sya mgemas sgala buku2, kertas2 & pen2 yg bertaburan di tilam tym tu… sbb mmg somthin' sda sya rsa… mcam ada someOne d luar blik tu…. Siap sja sya kemas2 bku2 yg berslerak  yang ada di tilam………………………………………. ngEeeeeeeeeeeerrrkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk….( bayangkan bunyi yg pling pamous di muvi [JU-ON] buat tu… bunyi yang serupa itu la yg kdengaran……. ) btul2 hampir melayang juga la jantung hati sya tym tu……  pintu tu tebuka 20% okeeeeeeyyyyyyyyy…??!@#$%^&*!@#$%^  


ngerrrrrrkkkkkkkkkkkkkhhhhh... tebuka dgan tiba-tiba disertai lagi bunyi yang pling pamous [JU-ON] slu buat.....


what the….??!@#$%^&*(
t'Blurrr kjap ni… sempat lg p post di Fb…. 

2:49 A.m pintu sda terbuka 20%...

Tanpa shut down laptop…. Sya trus cabut wayar… off suiz…. Then dengan sangaaatt berani kunun p tutup tu pintu n kc kunci pintu yg terbuka 20% tu…. X jg la keberanian sya mau tgo apa yg ada d luar blik… mana la tau free2 sya tnampak muka bida@huduh...huhuahhaha…

Lepas sja laptop n lampu sda off…. Berani juga knun ni sya curi2 tgo di bwah pintu tu dr jarak jau la apa yg ada d luar… mcm ada bayang2 bgerak2 d luar ( sebenarnya bukan cam bayang2 tapi mcm asap yg merebak...i also dun noe wat was dat..)….hmmmm…. Samar2 juga la.. Sbb lmpu dlm blik sda off.. lampu d luar tu ja mc b'on... So the question is……. Who was dat/what was dat….??????

Pengajaran --> lain kali jgan tidur lambat2 sorang2…. Tgu apa suda jadi..???lol…..
okay la.... kalo ada kjdian2 cam ni... somthin' like dis.... no need be too worried rite..? God will owez be with us... ~peace~ =)
comments

3 comments:

Keno said...

Nasib ko ndak tinguk.. kalau ko tinguk. lemah jantung ko.. ko jenis lemah semangat. Nah! ikut tu pengajaran ko sndiri.. jgn tidur lambat2.. :) Take care yourself always. :)

Deffny said...

hahahaaa.,x juga la sya lemah smgat.... mc ble dikategorikan yg sderhana lg..ahah.. tpi ya tula... sya bukan suka2 jg mo tdur lambat kan... Asgment tu la yg buat sya mgalami kjdian ni... but ya.. i believe Him... will owez protect us... =)

Keno said...

Hahaha.. gud lah kalu kategori sederhana sbb mengikut kajian, kalu org pernah kana histeria... satukali dia kana histeria, slamanya kana aim tu makhluk. hehehe.. ya, believe Him.. and u can be strong... so, lepas ni buat awal2.. hehe..