Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Sunday, August 7, 2011

My damaged hair make me feel :-(

Dear diary…..
Why today I feel down….??? Hmm..hmm…

Hmmm.,sya pun x tau.. Mgkin juga la di sebabkan kjadian pagi ini..
Sya x tau mana silapnya….. Lepas sya kasi kering rambut sya tdi pagi…
Sya terasa perubhan yg mndadak betul sma rambut sya…

Mmg sya akui… (<--- aiseehh "akui" oke….lol) sya akui yg rambut sya mmg bida… ya.,damaged hair dikategorikan rambut bida bagi pndangan sya sndri yg x pakar ini…
Mmg rambut sya x lagi sesihat rmbut sya dlu2…. Yala….no wonder… sya pun x igat brapa kali sda rebonding & dye…. Mmg sya takut tu kalau org mau pegang rambut sya.. Bukan sya ni sumbung (sombong) pun tpi isshhh.,malu sya mau kasi pegang rambut yg x selembut sutera ni...huuhu… macam itu penyapu / dawai ja bha rambut sya ni… tpi x tau la knapa hari ni rambut sya berbeza amat… macam mau menangis tau sya pegang ni rambut sya ni… terutama bahagian hujung2 ni…. Aiyeee.,bikin sakit hati btul oooo kalau tepegang ni rambut…. Macam tu kelapa punya sabut..?? Sabut ka yg kasar2 & kriting2 tu..??? 
Nahhh.,can u imagine..?? Gitu la keadaan sya punya rambut di pagi ini…. 

Punya sya sakit hati, kecewa & sedih… ntah macam-macam la prsaan yg muncul…. Mau ja sya ambil tu gunting trus gunting mana-mana part yg sya x suka… tpi nanti apa kejadian..?? Tambah smart nanti rambut sya..ahhaha…

k.,la… sya fikir-fikir mau p salon la knun ni tomorrow…. Ni ja sya rasa jalan terbaik… sbab selagi sya tepegang ni rambut yang bikin sakit hati sya… semua jadi x beres… Esok sya akan selesai kan smua…. I hope so...uhuhu…

Tapi 1 masalah sya skarang…………
Mau potong…? Yupss...sure mau potong….
Tapi………??
Tapi potong cam na..? Potong sikit-sikit..? Potong hujung sja..? Potong sampai pendek..??
Sebenarnya kerosakan ni rambut ni 3/5….. Argghh…. Cam na ni..??
Betul-betul kali ini la yang sya betul-betul x tau mau buat keputusan…...aiyaaaa.. Cam na bha ni gini..??

Huhhhuuu.,sedih oo sya… meh la kunun utk mengenangkan rambut sya yg panjang ni… snap...snap… snap…. Lepas ni teda suda ni… Argghhh.,so sad……. :-(  :-(


Sampai pinggang sda ni...










I'm Sooooooo Sad..... :-(


So rasa-rasa cam na style mau potong ni arh..?? Any suggestion..??
Sebenarnya sya x sampai hati tapi kasi sampai hati ja la... 3/5 sda kerosakn ni... takut juga sya jadi 5/5....huuhuhu... AAAaaarrgggghhhh.,berat juga hati sya oooooooooowwwww........
But i Really Have to...... ErrGgghh..... -_-


comments

4 comments:

Keno said...

Bah, buat treatment lah... ndak payah potong. Sbnrnya ko punya rambut ndak cukup 'makan' saja baitu... so, don't down... ko sapu Olive Oil sbb olive oil kasi tulung dia segar balik tu rambut... :)

Fezul Fadhley said...

tips dr saya:
-jgn sllu wat straightening
-jgn sllu blow rmbt dgn hair dryer, biar kering sdiri or lap2 jax
-tukar syampu & apply conditioner
-guna leave on (prefer, pantene. dove sllu wat rmbut sa rosak.. hahahx)

Deffny said...

: keno sya mmg guna olive oil... tp mmg sya pnya rmbut x dpt angkat beban sda la... utk pgthuan sya sndri x terkira brapa kali sda tukar color rmbut sya utk thun ni... saangaaattt bnyak kali... ni la ni... sya mau kc rehat2 dlu la....

Deffny said...

: fezul..... waaaa.,thanks 4 d tips... mmg pun slu guna hair dryer ja... mana tahan menunggu lama2 mau kering.. pnjang n bnyk kan rmbut...huuhu... so.,mmg sya tersalah guna sda la ni... sya terguna Dove oooo.... alamaaaa.,btway thanx again 4 the tips...... ^-^