Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Monday, April 11, 2011

Rakaman ( Indah pada waktunya) - something wrong..???

Hmmm.,agak pelik kan sya pnya tajuk kali ini...??
calm down... calm down....
memang ni story ada pelik skit la...hmm..

oke.,bermula kisah seorang anak yang telah.... eeeppppppssss..... bukan lah....
oke..oke... srious punya suda ni...hmm...

bgini crita sbenarnya....
sya & kwn 1 blik sya ni tiba-tiba ada prasaan mau record2 suara kunun...
bukan apa.... saja-saja keboringan kan... x apa mau di buat...
nah.,mengisi masa lapang kunun....



first tu kami nyanyi lagu rohani... okeeeeeeeeeee sja......
tapi bila kami nyanyi lagu rohani tajuk dia Indah pada waktunya..... uuppsss.,mcm ada yg join pla... tapi sayang nya suara yang join tu x semerdu suara kami...upppsss...( perasan lgi )...lol...

oke-oke... balik kepada crita "ada yg join"...
mula-mula lagu2 yg kami nyanyi oke ja... teda juga yg mnyampuk atau mau join2...
tapi lain skit pla lagu Indah pada waktunya kami nynyi ni...
kami replay yg kami suda record... punya la kmi terkazuutTT....
macam ada suara lelaki pla bha... sedangkan kami dua org sja dlm blik tym nynyi2 tu....
mula-mula tu kami x mau percaya....
kami kunun buat anggapan yang mungkin speaker atau tu mic yang ada mslah…

k.,kami pun record lagi la lagu yang sma dgan cara yang sma…
Oke.,kami dengar balik apa yg kami record….
Hmmm.,everything is fine okay….

So.,yaaa.,somthin' wrong with that one…..
Kami dgar balik yg first kami record tu… mmg ada yg p join la…. Susah mau cakap juga ooo… seram2 juga sya tdengar tu suara...hahahaaa x dikenali sma skli ooo….
Time sya convert tu wma --> mp3 --> mp4….
Waduh-waduh…. Paning ooo trus kapla sya…. Sbb bnyak kali suda ulang2 sya dgar….errr..


jangan kamu bilang kami edit okay... kami sendri x tau macam mana ble terjadi bgini..?? dalam ratus-ratus lagu kena record belum pena ada kejadian macam ni okay... 

k.,la… apa2 pun kamu dgar la sndri cam na…. Pa pendapat kamu…??hehee….
Adakah dia saja2 mau menyampuk..?? Atau memang tringin mau join nyanyi atau pun dia marah kami nynyi lagu rohani…?? Hmm…. 




click to play...
comments

6 comments:

Keno said...

Kihoooiii... ya bah deff, i trust u about dis abnormal record.. hehehe. apapun.. anggap ia sesuatu yg pusitip.. hehehe

Deffny said...

ya.,sya anggap ni 1 kjdian positif jg...
wlupun ada tnda tnya yg timbul d kapla gue..hahha...
thanx 4 d trust... bnyk yg ckp kmi edit...
tpi kami tau apa yg sda blaku...uhuhuh...

bebet_adi said...

uuiihhh....dgr first tym, mmg tkut..tp dgr second n third kali n ulang2 lg, cm len pla rasa..hmmm... let God show the answer for the question..hehe...jgn takut, jgn gentar, Tuhan sentiasa menyertai org yg benar.. pissss...

Deffny said...

ya.,mmg kalo dgar bnyk kali ni jdi lain rsa....
x tau la suara siapa tu...?? ada yg ckp suara devil.. ada yg cakap suara angel... tpi x pa la.. apa2 pun Dia lebih berkuasa kan.. If benda tu benda x baik.... just pray 2 God... =)

Lucvale said...

sa dah dgr berkali kali.... mmg tu suara bikin panas ne.. best2 dgr suara merdu... muncul plak suara tu aish....

Deffny said...

hehheh.,ya.... suara siapa... kita pun x tau...hihiih..... nnti kami nyanyi yg clear version... heheh...