Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Sunday, April 10, 2011

Cuci tandas & mop lantai

Waaa.,pnat ooo sya hari ni…
First sya mau ktawa dlu la puas-puas...lol….hahwhaakakkakaaaa….
Sya pun x tau sbnarnya knapa sya mau share story sya pasal mencuci tandas & mop lantai ni...hahahhaaaaa… just for fun owkay...heheh…

Pagi-pagi sya bangun dr tidur… sya tiba-tiba rsa bersmngat btul..ahhah…. Mgkin juga pasal sya kesian nampk tu tandas yg suda bgitu ketandusan…?? eee.,what the words arhh…??hmm tandas yg usang… ooo.,no...no… tandas yg suda tidak berseri……..?? Ya.,that’s the word..heheh…  sya kesian nampak tu tandas yg tidak berseri suda…. Trus semangat sya mw kc bersih… lagipun today is Saturday.. Yups..,I'm not going anywhere on Saturday… jadi dgan kekuatan tanpa bersarapan pagi… sya pun memulakan pencucian & pembersihan tandas yg x berseri itu..ahha… berus itu.. berus ini.. dinding stiap inci kena berus... uiik..,jgan smbarang ooo… ksi bersih tandas bukan senang2 okay I tell u now….hahah… tau-tau la tandas ni ialah ruangan yang selalu basah… so bila suda kering tu… ehem-ehemmm fham2 la apa kjadian kalo suda mencecah 2,3 bulan..haha.. Apa lgi yg mau 1 thun suda x cuci… can u imagine..???hohoho…. waaa.,sya x sngka oo sya ada bakat juga kc bersih tandas smpai bkilat pada akhirnya...hahahah….

Okay… abis cuci tandas… sya msih diselubungi kerajinan mau mop lantai…. Mop ialah lap..ahhaa… waaa.,mcm mau patah juga la pinggang sya lap lantai… ala-ala mcm cinderella bha knun sya lap lantai tdi..ahahha… waaa.,bersih trus lantai blik.. Bkilat gitu… ble menari shuffle sda dlm blik dgan lantai yg licin......heheehhe…

Akhirnya.,smua la bersih… tandas bersih… blik pun bersih… walaupun pnat… mmg berbaloi lah sya rsa.. Sbb tandas & blik kami skg suda bkilat… wgi lgi..ehheh… kalo ada msa terluang tu… cuba-cuba la p cuci tu tandas kamu yg suda mau 2,3 bulan x cuci… mmg la mcm geli-geli juga… tpi siapa juga yg guna kan.. sendiri juga… lepas bersih & bekilat…. Mmg senang hati nampk tau… percaya la… mmg berbaloi… try baru tau… jangan malas-malas k…
hahaa...I stil can't believe I shared this story...lol...
k.,la sekian sja story psl tandas-tandas & mop-mop lantai ni... Daaaa~~~~ :-)

macam best pla tandas bgini kan..?? x paya kasih bersih... tpi tidak kau takut kna gigit ...????hahah...

comments

3 comments:

Keno said...

Doii.. kana jilat2 ja bikin kasi bersih... hahahahaha

Lucvale said...

ororo... bakal surirmh yg berjaya nie

Deffny said...

- keno : hahaha.,bkin takut oo kan kalo kna jilat2... sya tkut ooo tu tandas gitu..hahha...

- Lucvale : waa.,pncuci tandas yg bjaya ja la mgkin... blum tahap suri rumah..ehheh...