Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Tuesday, April 26, 2011

Maruah saya tercalar disebabkan Alarm Watson... :'(

Ya.,bunyi memaannggg macam malang sgattt…. Ouwhhh.,I dun noe how to tell….
1001 prasaan yang menghantui sya ni skarang…. 
Prasaan mau marah, malu, sandi, sedih, malang, trauma, & macam2 la….

Oke-oke…. Let me tell u what happened….
Begini bha ni story ni…. Sperti biasa la tu kalo prempuan shoping2 semua kedai mau masuk…
And mostly kedai produk2…. Gitu juga la sya kunun2 ni… ya.,penting tu mau beli2 shampo, lotion, apa2 la produk penjagaan kulit & badan… (lol skima juga...ahha..)

So.,I choose 2 go Watson… ya.,paling selalu la msuk Watson… kedai kesukaan… 
Why watson..?? Dun noe… may be sbab murah..?? And ya.,I have member card knun di watson… so,best la if beli banyak pun got lot of point(bonus)….
Seperti biasa la…. Banyak yang sya mau beli ni di sini… macam-macam ada…. Sampai dompet pun boleh kosong ni...ahha…

Oke.,lepas siap bayar tu…. Dengan senang hatinya sya keluar dari watson sbab suda beli barang yang sya mau beli……

TIBA-TIBA………… ya tiba-tiba…. Teeettt…..teeetttt...teeeeettttt...tteeeettttt….tteeetttttttt…...ttttteeettttt….ttteeeettttt...teeteeettttt… makin kuat n makin panjang bebunyi…. Why… What happened…??? Kebetulan time keluar tu just me & my fren…. Then security tu pun dgan lagak security nya dia menjalankan tugasnya sebgai security…( lol bnyak nya perkataan "security" ni…)

Mula-mula tu my fren yg kena suru masuk then kuar… mcm test utk cri siapa yg buat Alarm tu bunyi la…. Waa.,pass la dia… sbab ternyata bukan dia…
Then my turn… mcm sya x yakin pla bha sbab kebetulan kami kluar dua orang ja tym alarm tu teeettttt...tetettttt..tettttt…
Oke.,dgan muka and hati  yg yakin juga la sya masuk then kuar (yakin sbab mmg x mencuri apa2...lol)…. But the Alarm Tetttttttt….teeetttttt...tetttttttt...teeettttttt...tettttt… bertubi-tubi lagi tu….?????!!!! Oh My God….!!!!! Everyone looking at me…??? Heyyyy.,I'm not thief okey………… tpi Tuhan ja la tau prsaan sya tym tu…. Suda la ramai yg tgo2…. Then plastick bag yg sy pgang tu kena cek… one by one bha barang tu kena kc kluar utk cek mana yg bunyi…..

Then suda kena cek mmg sure ada 1 thing yg buat alarm tu bunyi… security tu pun knun buat muka cam biasa sda nmpk gurl mencuri ni…(lol.,once again… I'm not thief okey…!!! <---- dlam hati sya ja ni..)

Dengan muka yg malu n geram juga sya kasi kluar resit pmbelian…. Oke.,security tu jalan p counter la…. Mcm double check gitu….
Security tu dtg balik cakap everything is fine… Cuma ksilapan di counter……then say sorry pun mcm yg pelan tu voice….haissshhhhhhhhhhhh.,WHAT THE…………..…….????!!!!!!! Sya suda dapat malu gara-gara kesilapan org di counter tu sja..???!!!!!!!!  Seumur hidup sya… sya x perna mencuriiiiii…..!!!!!

Yala…. People yg lalu lalang tu mana tau story yang sbenar…. Yang dorang tau tym limpas2 tym bunyi alarm tu…. Msti dorang suda cop sya thief tu…..Waaaaaiiiimakaiiiiiii..???!!!!! Mesti macam2 suda yg dorang cop tym nampak kjdian bebunyi alarm tu… somthin' like --> eee.,gurl pun mencuri bha…. / aiyoooo.,that gurl dun have money to buy a prduct ka…??? / eee.,muka lawa tpi mencuri (ni prasan suda ni….lol) & mesti banyak la & bermacam-macam lg tnggapan org yg lalu lalang dat tym….ArgghhhhHhhhhhhhhhhh…!!! Stress oooowhhh 2 think bout this…. Why this Happened 2 me…????? So malang ooooooowww…. Then trauma sda lepas ni mau masuk watson… n malu pun ada…. Wlupun sya x curi apa2…. Tpi ArgHHhhhhhhhhhhh maruah sya suda tercalar………!!!! Btul2 bikin SpOil btullll….!!!!
WATSON…!!! KEMBALIKAN MARUAH SAYA………!!!

k.,la…… Bytway… kita ambi pgajarn la from dis arh…. Mgkin mmg kita x curi apa2…. Tpi berhati2 ja la kedai-kedai yg pasang Alarm ni… kdang2 mgkin kita terrr'ambi & telupa bayar pun ble jdi musibah sda tu… And 1 thing….!! Ada juga mcm yg di muvi2…. Ada org yg menganiaya kita… Dia sgaja kasi masuk barang kecil2 tu dlam bag kita ( yg mungkin ktika itu terbuka luas / x luas....lol)….. nanti tym kita limpas Alarm tu… Teeettt....teettttt....tetttttt....teetttttt....Memang Habis la….. Mau cakap x curi pun kalo suda kena check ada dalam bag… Cakap apa pun x guna suda…. Btul kan..?? So.,meh kita sntiasa berhati-hati la k…. X mau ada kjdian buruk…. 



Mcm kejadian sya tu… Spoil btul…!!!
Sya trus trauma mau masuk mana-mana kedai yg pasang Alarm… And sya tdengar bunyi Alarm tu sja pn wlupun sya sda jauh dr kedai tu… Ooou.,sumpah sya masi ada prasaan trauma…..!
I DUN WAN IT 2 HAPPEN AGAIN IN MY LIFE…!!Shuuuuuu….
comments

6 comments:

nayadason said...

sabar ba ko...^_^...ko nda pkul ja 2 security...haha..pastu c blik 2 brg yg ko bli..^_^...

Keno said...

Hahaha... bukan ko saja bah mengalami kejadian sebegini deff.. banyak juga yg mengalami dan ada yg balik2 sudah... maybe ni 1st time ko mengalami kejadian ini.. sbb tu ko emo bgitu.. nanti kalu lain kali bgitu juga.. pkara biasa baitu sudah.. hehe.. anggap ja counter problem.. ndak juga perlu malu kalu x mcuri. byk org disekeliling tinguk kalu bebunyi bukan sbb mcuri tp sbb tu alarm bebunyi dan menarik perhatian orang utk tinguk... org pun biasa sudah tu alarm bebunyi.. ;)

adie07 said...

huhuhu...that command la gurl...

Deffny said...

-nayadason : hahah.,nasib baik sya x seganas itu... tpi mgkin kalo sya terkena buat kali kedua sda sya try yg cam ko cakap..hahah...

Deffny said...

- keno : hmm.,mmg btul la... bnyk juga yg pernah mgalami mcm ni... tpi yala llki biasa ja... kalo pmpuan... aduii.,itu sungguh memalukan... n bagi sya... sya x dpt berasa tenang ja bila smua org suda start tgo2 sya tym bunyi tu alarm... yala... dorang jauh skit dr tmpat kjdian.. mana la dorng tau prkara sbnar tu...huhuu... lain hari nnti tnampak sya... mmg sya kna cop pencuri sda... OMG... malunya sya.... harap2 x lgi la berlaku kjdian2 mcam ni...huhuu...

Deffny said...

- adie07 : why u said like dat..?hehe...