Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Saturday, April 2, 2011

WJP - Kasih Sayang Resort, Menggatal

Waaa.,lama x update blog sya….. Teda masa bha… jadi sya mau curi sikit masa sya mau tulis2 di blog dlu..heheh…

Baru sya sedar.. 1 minggu sda berlalu dri WJP… Apa full tu WJP blang tu junior tnya…. WJP ialah Welcoming Junior Party…hehehe…. Itu lah tu kami sbgai senior mau welcom tu junior2...heheheeee… ini untuk student kristian ja la… x tau pla yg student islam ble join ka x… kalo btul2 mau x slah jg bha tu..hihikkk… apa tidak… best bha ni Wjp…. Stiap semester ada…

Jadi untuk semester ini… WJP tu kena buat di Kasih Sayang Resort, Menggatal.. Selama 2 hari 1 malam pada 26hb-27hb march 2011 iaitu hari sabtu n ahad yg lalu… ( 1 mggu sda berlalu tpi sya mc blum dpt kc lupa di sna ooowh..huhu.. )

Kasih Sayang Resort

Ini lah pandangan dari atas bilik2 tu...

cantik kan..?




Okay.,balik kepada crita pasal Wjp…. Ermm.,sebnarnya hampir2 jg ni Wjp ni x jadi ooo.. Sbab mula2 kena buat dekat2 dngan pulau2/pantai2…. Nah.,kbetulan tym2 yg jepun kna tsunami… waaa.,trus plan pgi sna kana batal…. Mula2 mcm sedih2 la kunun… tpi ada lgi khbar angin yg ckp Wjp kena buat di kundasang… waaa.,trus berbunga2 balik ni hati…. Tpi last2 di Kasih Sayang Resort, Menggatal la kana buat…. Oke apa ni tempat…. Cantik la view dia… ble nampak 1 kota kinabalu bha dr Resort ni… apa lagi kalo tym malam… fuhhh.,cantik btul oooo…. Lampu & cahaya tu bandar btul2 cantik...heheh…. Terpegun jg lah sya tgu macam tu jakun...ahhah….

ini lah pemandangan tym malam..

ni pla pemandangan tym pagi2...


Hmm.,kali ini pnya Wjp sya rsa puas ati n btul2 enjoy n happy la… smua yg kna plan berjalan dgan lancar… walaupun mmg klang kabut… sbb apa tidak… tym sya pulng kampung tu lah kena msg2 psl Wjp ni… kunun2 mau blik kampung mau bercuti , kc siap smua asgment & sya mau blajar driving smpai pandai...ahhahahha… x tercapai tu sya pnya plan2 untuk cuti2...ehheh… But its okay…. Sya x jg la kasi salah ni Wjp pnya pasal.. Yala.,bukan juga teda apa2 faedah… tapi Wjp ni ble dikatakan Untuk Dia jg ni… Btul kan..??

Praise Our God...


So.,sya mnyanggupkan dri jg la kc korban cuti n masa.. Waa.,mau ckp psl masa… mmg suntuk sda… sbb ble dikatakan last minit ni Wjp kna kc confirm… ada jg la x tidur 2 hari c urg ni...hahaha… Tym p Wjp tu.. Astagaaaa.,sya rsa sya pnya mata mmg x ble di selamatkan suda…. Apa x.. 1 jam ja sya tidur sblum pgi Wjp tu…. Duii.,mmg zombie sda tym sya pg Wjp tu...ahahhah….

nah.,ini la muka bida tu... ni muka zombie ni tym pi sini... orang pun tkjut nampak mata sya tym ni...
teda make up tu pkara prtama... pkara kdua mata sya mmg hitam & bengkak tym ni..hahhahah....
tapi mmg muka sya bida la without make up... Honestly....hahhaaa...


Biar zombie2 sya tym sna Wjp tpi best jg la…. Smua aktiviti yang kna plan bjalan dgan baik jg…. Waaa.,thanK You Lord… 2 hari 1 malam tu mcm x ckup pla..heheh…
1st day - kami smpai sblum tgahari la… okey adalah aktiviti2 skit kena buat… ntah apa tu bra..ba..bomm..bra..bhaa...bommm tu dorang pnya game..ehheh… pastu ada nyanyi2…. Nah.,jam 12 kami cek in… waa.,cantik bha jg blik2 dia… hotel2 style la… mmg pun hotel… tpi alamaaa.,ada 1 pkara yg lain skit… Sexy ooow dia pnya tandas… ble mencubuk dri luar ni..ahhah.. Tpi nasib la jg.. 1 blik ni smua sporting… x jg yg jajal btul..hehhe…

Ni salah satu lah contoh bilik yang ada di sna...
ni la muka2 1 blik yg sporting tu..hehhe..



Tym lunch tu… mula2 ada yg x ckup krusi n meja la apa la… tpi akhirnya everything okay… smua dpt makan jg..heheh.. Yang best lg Wjp utk kali in dibandingkan Wjp sblum2 ni… kami x paya cuci piring lepas makan..wakkakakaaa.,itu knun yg best.. Kesukaan ni...ahhah.. Btul2 kna layan cam putri n raja ni tym sna...ehheh…

nah.,makan sdap... sampai kehabisan...lol

Suasana makan2 tym...


Okeee.,mcm tlmpau pnjang pla sya membebel2 ni..hahah… sya kc ringkas ja la…. Dri pagi smpai malam lah aktviti kami… full smua ada aktviti… mmg best… sya rsa tu junior2 pun cam mau lagi game strusnya tpi kami kc limit jg la… x jg mau sampai lebih jam 12 mlm… so.,smua pun pgi rehat…. Panat & ter ZZzzzzzz la smua...

waaa.,bersungguh2 dorang ni cari ayat dalam bibble... 

bersungguh2 juga mau hafal... ayat apa... keberapa...heheh...



Pagi-pagi kami buat aktiviti sja la… mcm renungan pagi… puji-pujian… sbb x dapat pgi church di sna kan….
Waaaa.,smua berjalan dengan baik la…. P'akhiran yang sngat memuaskan jg la..ehheh…. once again... ThanX God...

Okee la…. Banyak sda sya tulis2 ni…. Apa2 pun… tgok ja la ni pic2 kami smua yang ada pgi Wjp di Kasih Sayang Resort, Menggatal… mmg best… sya tau yg x pgi ada jg rsa jelous ni kn..heheheeee… x pa… len kali join la Wjp arh kepada sesiapa yang blum join n yang sda pena join teruskan join….hehhee... X penyesalan bha… tu junior pun tanya Rm10 sja utk pgi Wjp…????????  YA...Dengan Rm10 ble menjadi sesuatu yang sngat berbaloi……hihihi…
k.,laa… babye… jumpa lg di blog sya yg sterusnya...ehheheh….
~ May God Bless Us ~


ni baru sampai... hujan..~~~

sempat jg bgambar tym2 hujan... nasib ada payung..ehheh..





duduk2... nyanyi2 dlu... aik.,pmain gitar srius...ehhe...

dalam bulatan kita menyanyi2 dlu.. 

mamarayou.... oku Kinorohingan...




ni aktiviti pahlawan kristus...

mana satu pahlawan yang cantik..?ehhee...

ni tunggu makan ni... mkanan suda abis...huhuh...


I love U Jesus.....



Besarrrr....arr.....aaaaaa....aaaaa..... besar....... 


Just for kys....

ni lah sir kami yang handsome jdi pengiring kami di Kasih Sayang Resort.... =)

WJP 2011......... Kasih Sayang Resort, Menggatal...... 26-27 hb march 2011....





















































comments

6 comments:

giovannigerry said...

ehem2...

deffny said...

apa yang ko ehem2 ni..??
sya tau la ko yang lumpat paling tggi dalam tu pic..ahhaha...

Keno said...

Hehehe.. sebenarnya sa mau kumin blog ko baini tp tiada tempat kumin.. sini pun boleh juga kalikan? hehehe.. ko punya blog kasi kicil sikit tu lebar dia koti. Ko ndak nampak kah tulisan ko kurus sudah?? hahaha... sama.. ko tambah tempat chat, amacam? jangan marah ye...

Deffny said...

ooo.,kurus ka..?? sya punb x tau apa yg sya p ubah hari tu trus mcm lain2 ni..ahahha... bha.,mw tambah chat ka pla.. sya x tau mw taru.. alamaaa.... im still new in here....huhuhhuuhu... ko ajar dlu knun sya..ehhe..

Keno said...

Hahahaha... kalau ko mau kasi cantik, paling sanang.. ko pg di mana2 blog kawan ko (sayakah) hehehe.. ada tu application kwn ko pakai kan.. mcm chat, trafic, statistic, blink2, mp3 song.. klik saja tu application.. dan buat application ko sndiri.. ambil dia punya HTML format.. kmudian ko pg design ko dan kasi paste di ruangan HTML. :) faham juga?

Deffny said...

- keno : ya.,yhanx keno... perlu bljar bnyak lg ni...huuhu..