Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Thursday, August 25, 2011

Cut my hair again..?hmm..

Oke.,rambut… rambut.. Rambut… rambut terussss….
Ya.,sya mengaku sya ni teda kerja lain…
Rambut.. Rambut.. Rambut…
Hari tu suda potong rambut kan….
Tapi sya x puas hati la..
Sbab sya suru orang tu cut smua yang rosak.. Biar jadi pendek..
Tapi dia cakap pla nanti sayang.. Nanti kalau tlmpau pendek kau marah sya tu dia cakap..LOL…
Sya juga yang suru…Ermm….

Sya bcadang pgi minta cut lg… kali ni memang pendek sda la…
Mula-mula rambut sya sampai pinggang kan…
Skrang tinggal 1/2 lgi..
Atas bahu suda…
Sedih memang la sedih…
Tapi buat apa juga mau simpan damaged hair kan...huuhuhu… tpi susah juga sya mau tipu ni... yaa.,offff course laaa... i miss my long hair sooooo muchhxxxx....huhuuuh... :-(
So.,ya.. This is how my hair looks like...huuhu…

Before & after... before cut.. lebih dari paras pinggang..huhuu...
Sya harap lepas ni x lagi rosak la rambut sya…
Kurangkan bahan kimia… kurangkan mencuba ssuatu yang baru..ahhaa..
Oke.,meh sya kasi tau kenapa rambut sya rosak..?? yang sya rasa-rasa la faktor-faktor nya :
  • X sampai 3 bulan sya tukar color lain lagi rmbut sya + bleaching <--sngat2 merosakkan rambut..
  • X sampai 1 tahun rebonding lagi..
  • Shampo sentiasa betukar.. Kalau ble stiap bulan sya tukar-tukar… aiiyoo..
  • Suka-suka mau cut rmbut sndri dengan cara sendiri..ahhah <-- bgus kalau pndai..
  • Stiap hari mau cuci rambut… kadang2 2x sehari… waaa.,keringnya rambut sya trus..
  • X ble kalau teda hairdrye… ( sptutnya biar rmbut tu kering sendri.. Lagi bagus…)
  • Malas pakai serum… kadang-kadang terlupa… <--- harus rajin kalau mau rmbut shining2 & x kering & x keras cam dawai / akar kayu..LOL
  • Malas buat treatment… <--harus rajin kalau mau rambut tu sihat, lembut & tebal…

So.,ya… sya rasa itu la kejadian-kejadian yang menjadikan rambut sya amaaaat Damaged… nhaa.,kamu nampak & tau suda kan… jgan jadi cam itu k…. Jangan males-males..ehhe..
Rajin-rajin piara rambut kita selagi masih ada… "selagi masih ada"…??? OMG,what am I talking about……..??? <--- takut scara tersirat...ahaa....
comments

Saturday, August 20, 2011

bagaimana mengawal lidah yang tidak terkawal.??

Today is Friday… my fav day actually… sbenarnya smua pun sya suka.. Tpi Friday the most la..hihi..
Pasal apa..? Sya pun x tau…
Salah 1 sya suka mgkin sbab ada College student fellowship (CSF) <-- ( untuk student2 kolej & anak-nak muda ) pada sebelah malam… ya.,ini every Friday evry week ada… so sya rsa happy la kalau dapat pgi.. Apalagi kalau dapat melayani… jadi backup singer pun sya suda sangat happy (ya.,everything I did just for my creator & savior..)..hihi.. ^_^
So.,ya minggu ni pun seperti biasa la ada juga CSF…
Sya jadi backup singer..hihi..^_^

k.,part yang sya mau story ni….
Kohtbah hari ni sya banyak terasa & tersindir…
Nha.,bagus la tu.. that’s mean… Roh kudus sedang bekerja..hehhee…

Apa tajuk kohtbah..??
" Bagaimana mengawal lidah anda..??? "
So.,kena tanya la sma ada kami lebih suka bercakap / mendengar…
So.,ada yang jawab suka bercakap… and majority jawab lebih suka mendengar…
Secara peribadinya la.. Sya pun lebih suka mendengar… tapi kalau keadaan meletakkan diri sya untuk bercakap… ya.,why not… bercakap ja la kn..heheh.. Tpi tu la kalau di beri pilihan sya akan pilih mendengar….
k.,topic yg kena bincang dalam kohtbah ni…

A. Ciri-ciri lidah yang tidak terkawal
1. Gossip ( Amsal 16 : 28 )
- waaa.,kalau cakap pasal gosip.. Mmg x asing la kan..? Sya percaya smua antara kita mmg pernah bergosip… malah ada juga yang jadi rutin harian…  btul kan..?? Bha.,meh kita ubah ni… elakkan membuat perkumpulan utk bergosip… not gud…..ermm..erm..

2. kelancangan ( Amsal 12 : 18 )
- apa contoh2 kelancangan..??
k.,sya bagi 1 contoh yg sya dengar di chuc tdi k…
"bodoh lah kau ni..!!"… seumpama gitu la… pasti banyak contoh suda muncul d fkiran kamu kan… elakkan kelancangan k..

3. tipu muslihat (Amsal 15 : 4 )
4. kebohongan ( Amsal 6 : 16, 17 ) , ( Amsal 12 : 19 )
- tipu muslihat & kebohongan ni lebih kurang ja ni… contohnya..yala kalau orang tanya… tpi kau kasitau yang x betul… itu menipu sda tu… x bgus tu menipu… memfitnah orang juga salah satu... yang tiada di kasi ada-ada.... ermm... not gud..

5. suka memuji-muji (Amsal 28 : 23 )
- nah.,ni lagi parah ni… mulut yang memuji-muji…
Macam mengampu la tu…
Lain di hati… lain di mulut…
Contohnya.. Nampak 1 prempuan yang dia sendiri x rasa & x nampak lawa… tapi dia puji gini : " Wooooowwww.,cantiknya kau ni…..comel lagi…. Wangi lagi tu.." <--- tapi dalam hati dia.. Eee.,buruk betul la ni perempuan ni…..
Eeee.,x bagus ooo cam tu…. Jangan gitu k… bagus lagi x paya puji apa-apa kalau x ikhlas….

B. Bagaimana mengawal lidah anda..??
1. menyedari kita bertenggungjawab kepada Tuhan atas ungkapan kita..
  • Matius 12 : 36
( Tetapi Aku berkata kepadamu: Setiap kata sia-sia yang diucapkan orang harus dipertanggungjawabkannya pada hari penghakiman. )

2. serahkan lidah kepada Tuhan…
  • Mazmur 19 : 14
( Mudah-mudahan Engkau berkenan akan ucapan mulutku dan renungan hatiku , ya TUHAN, gunung batuku dan penebusku. )

3. isikan hati anda dengan firman Tuhan..
  • Matius 12 : 34,35
( Hai kamu keturunan ular beludak, bagaimanakah kamu dapat mengucapkan hal-hal yang baik, sedangkan kamu sendiri jahat? Karena yang diucapkan mulut meluap dari hati. Orang yang baik mengeluarkan hal-hal yang baik dari perbendaharaannya yang baik dan orang yang jahat mengeluarkan hal-hal yang jahat dari perbendaharaannya yang jahat. )

4. dengar sebelum anda bercakap..
  • Yakobus 1 : 19
(Hai saudara-saudara yang kukasihi, ingatlah hal ini: setiap orang hendaklah cepat untuk mendengar, tetapi lambat untuk berkata-kata, dan juga lambat untuk marah.)

5. mengucapkan perkataan dengan penuh kasih dan memberi kehidupan.
  • Kolose 4 : 6
( Hendaklah kata-katamu senantiasa penuh kasih  , jangan hambar, sehingga kamu tahu, bagaimana kamu harus memberi jawab kepada setiap orang. )

  • Amsal 18 : 21
( Hidup dan mati dikuasai lidah, siapa suka menggemakannya, akan memakan buahnya. )

So.,lepas dengar kohtbah ni… sya betul-betul terasa… ya.,sya sbgai manusia biasa & yang berdosa.. Selalu buat kesalahan2 ni… bergosip, kelancangan tanpa sya sedari… waaa.,terlalu banyak la perkataan yang x membina sya selalu guna kan… selalu lagi tu pandai melatah... bukan setakat " Opocot..." tpi ... tuuttt.. tuuutttt.... x ble cakap... pengsan kamu..LOL..
so ya... baru sya sedar ooo lepas dengar kohtbah ni..  Sya mau ubah ni..


Oh.,I want to dedicate my tongue to God… oh.,God let my conversation be always full of grace, seosoned with salt, so that I may know to answer everyone... Amen.
comments

Wednesday, August 17, 2011

Sya dapat patung teddy bear besaarrr..

Hmmm.,mula-mula sya tfikir mau kasi rahsia ja perkara ni… mau diam-diam la..
Tpi kenapa juga kan..?? Bukan perkara jaat pun sampai sya mau kasi rahsia..LOL…

Hmm.,cam na mau start arh…??
X perlu la sya crita dari A-Z…
Just want to share my feeling...heheh..

Hari ni ada orang yang bagi sya patung teddy bear besarrrr……. Besar cam sya..ahhaaa..
Sya pun tkazuuuttt juga la… sya x sangka ooo…. Ada juga pla orang yang mau bagi sya patung… (<---lama sda sya x dapat hadiah sbb lama sda berlalu bfday sya..LOL..)

It is big.. and it is cute..hihi ^

Oke.,orang yang bgi sya patung ni bergelar seorang "kawan"…
Yang pastinya dia ni memang sangat baik hati… sya x tau macam na mau explain tahap baik hati dia…
Tuhan ja yang tau…

Sya sebenarnya x dapat trima la hadiah dia ni… yala.,suddenly kan… bukan bfday… bukan juga sya ada kejayaan apa-apa..?? Tiba-tiba datang patung besar depan rumah… suda la sya mmg x akan trima barang dari sesiapa ja kecuali time sya bfday…LOL.. Tapi disebabkan keikhlasan dia yang betul-betul ikhlas.. Sya pun mengikhlaskan hati sya menerima teddy bear besar tu...

Oke.,so how I feel..??
Tipu la kalo sya cakap x happy…. Tpi dalam masa yang sma juga sya susah hati… sbab sya tiba-tiba dapat hadiah time bukan bfday sya...huhuu…
But...
Ya.,I'm so happy..  Thanks for the big & cute teddy bear…. Nama dia ialah si MR.Teddy suda tu..ahhah..

So.,for the person that gave me the MR.Teddy...hehheee..
Sya tau kau mmg ikhlas… & sya sangat bertrima kasih… ( skema skit..hoho..)
Sya tau sya x dapat balas apa-apa dengan kebaikan hati kau ni..huhuu…

Tpi sya percaya Tuhan yang maha mengetahui segala sesuatu pasti akan memberkati orang yang baik.. Dan orang yang baik ini juga pasti mendapat balasan yang baik juga nanti.. 
May God Bless you always… ~amen~

nah.,jadi kawan sda sya & si Mr.Teddy... kawan sya tidur..heheh...

comments

50 sen pun kedekut kah..??

Hmm.,hari ni sya naik bus pg bandar… (dehh.,formal juga..)
Oke..oke… sptutnya bgini ja… --> hari ni sya mau p kk ( <--means d bandar la tu..)
So.,sya naik bus ja…
Kos naik bus p kk ni 50sen ja sebenarnya..
Tpi gara-gara 50sen ni la ada kjdian yg kecoh terjadi...ahhahaaa…

Mula-mula sya rasa lucu tpi last-last sya rasa bikin marah pla ni kes ni..

Crita dia bermula bgini…
Seperti biasa la tu kalau naik bus.. Ada kondukter dia pungut duit kan…
So ya… gitu juga la keadaan time sya naik bus.. (<--knapa bha ni cam skema btul..??LOL)

Time yang kondukter pungut duit tu..
Tiba-tiba di belakang ada yang sibuk-sibuk pla… kecoh-kecoh gitu la...
So., sya pun join la jadi pendengar ja la…

Ada ni 1 mama.. Dia x mau bayar 50sen (enggan membayar 50sen)…
Sya pun x tau la pasal apa…
Tapi yang sya sempat dengar begini dialog si kondukter & si mama tu…

Kondukter : alaa.,50sen sja pun..
Mama : sya x mau bayar… bbrapa minit sja dalam bus pun mau bayar ka..??
Kondukter : jadi kau ingat semua free ka..?? Orang lain pun bayar bha…
Mama : sya cakap sya x mau bayar… kau pgi bagitau driver kau… sya x mau bayar… lagipun umur sya lebih 60 tahun sda mha... so.,buat apa sya mau bayar oowwhh..??
Kondukter : macam mana pun kau kena bayar juga… orang lain pun bayar…. 
Mama : kau mau sya bagi tgo IC sya ka..?? Buat apa sya bayar ooo.. Sya….bla...bla..blaaa..blaaa….blalallaaaa… (dengan nada yang tinggi & marah-marah..)
Kondukter : 50sen pun x dapat bayar ka..??!! Anjing kedekut kau sna…!!!! (sambil jalan mninggalkan si mama yang enggan membayar tu..)

Mula-mula sya rasa lucu… sya pun x tau knapa sya rsa lucu… kebetulan ada 1 lelaki dekat tu mama duduk… dalam lingkungan 21-25 gitu la… diam ja tu budak… sya kesian pla nampak sbab kalau sya la di tempat tu lelaki duduk sudah sya pindah p duduk di kerusi lain...

Jadi…..
Mau tau apa perkara yang buat sya dari rasa kelucuan bertukar jadi marah… setelah sya mencuri dengar tu kondukter becerita sma tu driver bus…
Rupanya crita dia bgini….
Lelaki yang sebelah tu mama tu rupanya anak tu mama la juga..hahah..
Yang buat si kondukter marah ni… Dia cakap bagus-bagus sma tu mama tapi tiba-tiba tu anak dia pun p menyampuk & marah-marah.. Adooiii.,sepatutnya tu budak lelaki malu la mama dia x mau bayar… tapi memang begitu org tua dia.. Bgitu juga anak ni… rupanya tu anak pun x mau bayar...Asstagaaa.,negara…!!
50sen pun kedekut..?? Cam na la mau hidup..??? Untuk pengthuan.. Orang cina tu mama & anak dia… tpi sya x mengatakan ada kena mengena dengan cina k… 1 lagi.. Tu mama x kelihatan sperti 60 tahun la.. 45-50 thun la sya rsa-rasa..

So.,pengajaran di sini… jangan la telampau kedekut… duit bukan boleh bawa mati juga…

nah.,kalau bnyak bgini duit.. mau bawa juga masuk kubur.??LOL


Tengo pa jadi..? I'm pretty sure la…. 1 bus tu suda men'cop anak beranak tu kedekut.. So.,x ka itu sungguh memalukan..?? Eee.,kalau sya sangaaattttt malu ooowwhhh...
comments

Tuesday, August 16, 2011

Makan gula getah ja pun mau marah²

oke.,hari ni sya dengan rajin & bersemangatnya pgi library kunun...
ya.,i noe... i noe...  sya rajin..LOL.. <-- kadang² & jarang² ja ni...ehheh...
so.,masuk library x letrik pla.. tapi dia cakap ble juga la stay utk study²....
so.,kami masuk juga la wlupun agak gelap... & panas juga tu sbb x aircorn kan...

oke.,la... direct crita pasal gula getah tu...
lebih kurang jam 2 gitu kami pun rasa² macam malas sda stay sna...
tambah² lagi perut sya hari ni x tau apa kes...
buat hal di awal pagi lagi.... awal² pagi lgi tu punya la sya kesakitan perut...
so.,bgitu juga dalam library ni.... sya mau rajin² pun susah juga sbb perut sya memulas-mulas ja....

time mau pulang la...
security tu tanya... kamu makan ka..?? gula getah ka tu..?
sya angguk ja la.... skali sya x sangka dia menyerang sya dengan pantas & bertubi-tubi...
trus dia terus² x mau stop bcakap arh....
suda sya angguk kepala ( stail budak ikut cakap).. sepatutnya dia trus x lagi la bha banyak cakap...
tapi yang sya x puas hati dia terus bla..blaa...blaaa... lama² makin kuat suara dia & intonasi suara pun smakin keras... yaiii.,tulung la.... sya belum lagi bawa kuih raya bha p library... relax la bha kan....haisshh...
baru gula getah macam dia mau talan sda mau marah sya... 
tgo ja nanti tu... jangan sampai sya bawa kuih-muih, bosou, hinava, & teh tarik masuk dalam library oooo....
bha.,sya tumbuh tanduk sda ni... apa x.. sya betul² x puas hati ooo kjadian hari ni..
sya ble menerima teguran juga bha.... ( yg penting cakap bgus²... & x paya la mau ulang smpai mau 10x...)
Arrrghhh.,kpanas sya oooo... nasib bulan puasa kalau x sya mmg mau menjawab juga... ni kira oke suda sya angguk² kepala tanda sya faham & tanda sya feel sorry... Skali ulang² lagi bha ayat dia.. Di sana la sya betul-betul.... betul..betul.... Errhhhhhhhhhgggg.....gerammmmm ooo sya igat balik....

lebih kurang bgini la dialog tu... :

Security : eeehh.,ko makan ka tu..?? gula getah ka..??
Me : ya.. ( sambil angguk² pelan2...)
Security : kamu tau ka x ble makan di library..???? kamu ada tebaca kan amaran yang kena lekat..??? <-- start suara yg mw kasi kuat² sda...
Me : geleng² ( sbab mmg macam confuse... setahu sya x ble bawa mkanan ja... takan gula getah dalam mlut pun x ble... )
Security : sebelum kamu masuk library ni kamu sepatutnya tau peraturan² dalam library... macam mana juga kamu ni peraturan dalam library pun x tau ka..?? <---- nah.,di sini la... sya x puas hati sbab dengan nada yg agak keras & mau meninggikan suara suda tu...
Me : sya angguk² ja time dia m'bebel... sambil cepat² sya bejalan menuju pintu.... sya x sanggup dengar dia blllaaa...blaaaa...blaaaaaaa.... blaaaaaa... tkut sya nti sya hilang kewarasan.....ahhaha... so.,sya buat macan derrk ja la lepas tu... sbab macam syok sendiri suda dia blllaaallalallalalaaa...bllllaaaaaaa... blllaaaaaaaaa... sampai bebuih la kali mulut dia...LOL... ulang² tu ayat dia.... sya tau la bha kau puasa tapi x perlu la mlepaskan geram sma sya...eeeee..... 

Tiada juga pun sampai sya buat begini tym dalam library.... gula getah dalam mulut sya x juga menganggu ketentraman awam... & mau kasi lekat² di merata tempat isn't my style... so.,sya x tau apa salah sya..?? Bukan sya makan gula getah tu sampai mengeluarkan bunyi ka apa...... yang pasti gula getah dalam mulut sya ni x buat hal... tapi cara kena marah tadi kalah² lagi sya mencuri oooo....haisshhhhhhhh......

Tgu la nanti... sya buat tu gula getah jadi besar²... kasi letup depan dia....ahhaha <--- kalau tumbuh tanduk...

comments

Saturday, August 13, 2011

Genap 1 bulan....

Ni sebelum masuk 1 bulan..




hohoho.,oppps… takazutt….??
Msti ada yang trus tertanya….
Eee.,anak dia ka tu…??ehheheee…
If I say yes..?? Ahhaaa….
Lol.,sjak bla juga knun sya khwin ni… tiba2 ada anak…
Mau juga sya ooo kalo ada baby ni….
Sya adalh pencinta budak kci… apa lgi yang mc bgelar baby… aiyoooo.,mcam sya mau gigit2 itu pipi tu baby…

Oke.,oke…. Don't b panic…..
Anak buah sya ni…. Dia masuk 1 bulan sda…. Kami panggil dia c Dodi…
So.,ya…. Adalah mjlis ksyukuran kci2 kna buat….
Yala.,perkara bagus x bleh lupa utk m'ucap syukur kan….

So.,ya… im at kampung rite now…
Sya pulang kmpung semata-mata anak buah yang ke 1 bulan ni…
Aiishh.,mcam malas pla mau pulng kk bsok…hmmm....
k.,la ni ja sya mau share ni ari...hhehe.. 



oke.,ini la pic si Dodi yang genap 1 bulan....


Sebab waktu anak-anak itu belum dilahirkan dan belum melakukan yang baik atau yang jahat, --supaya rencana Allah tentang pemilihan-Nya diteguhkan, bukan berdasarkan perbuatan, tetapi berdasarkan panggilan-Nya-- 
( Roma 9: 11 )


comments

Friday, August 12, 2011

Kamu rasa apa tu..??

Waaa.,I found somthin' weird oooo..
Actually ni pun sebab ada kwan yg tag sya video tu di Fb…
So.,sya pun try la search…. ( <-- tringin sgat mau tau apa…?)

So..sya rasa kamu sendri pun perlu tgo sendiri la…
Apa ka itu..??Hmmm…

Oke…meh sya ajar cara mau tgo… ( <--- mau jg knun ajar…)

1. search --> Google maps..

2. click to "get direction" 

3. copy this  -->  47.110579,9.227568
then paste this on A location then click "get direction"…

4. Click yg ada simbol A warna hijau ( macam dlm pic di bwah... )

 5. Lepas tu Click " Street view" ( mcam pic di bwah ni...)



6. Oke... lepas suda click " street view " tadi... pic tu jadi besar & luas da kan..?? Cuba kamu click2 sambil tarik2 pic tu.... cuba click bhgian awan.... kamu jumpa ka macam dalam pic di bawah ni..??

Jumpa juga macam yang ada dalam pic ni..??? So.,bagi pendapat & pandangan kamu la... Apa la Tu...??? 



Tiba-tiba pla ada image gitu di sana kan...?? hehheheee.,Ada ka kamu juga terfikir seperti yang sya fikirkan..??hehehee....
So... jangan lupa share sama kawan2 lain... apa pla pendapat dorang..?? 
so..,k la.... Share-share la... kan sharing is caring... ^__^ hihii...




comments

Thursday, August 11, 2011

Apa tlah terjadi..?!

Today i swear i'm not doing anything...tuut..tuu..duu..duu..duut..dutt... ( <-- t'igat sya tu lazy song..khekekke..)
oke.,no la... btul la i hv nothing to do...
lepas pgi Nutrimetics kejap...
trus pulng rumah.. Class pun 1 ja...
so.,Sya ketiduran sampai ke petang…


Then, petang tu… sya p mnengo2 la kebun ( sbenarnya belum ble digelar kebun sbb blum ada sayur yg tumbuh..LOL)
So.,sya berasa sedikit sedih…. Sebenarnya x sedikit juga la…
Sedih banyak juga…

Knapa sya sedih arhh..?
Apa x… dulu bukan main semangat lagi kami menanam sayur…
Stiap hari x perna mis mau siram….
X sabar la mau tgo tu sayur besar…
Tapi x tau di mana ka hilang nya kerajinan kami….??
Suda agak jarang kena siram… mau pi tengo2 pun jarang suda…

Nah.,ni ari sya nampak keadaan ni sayur ( <-- belum sempat jadi sayur.. )
Sya rasa sedih pula nampak…
Betul-betul terbiar suda...huuhu…
Kesian ooo sya tgo…
Ada ka masi ble di selamatkan..?? Sya pun x tau ooo….
Sebab rumput2 yang x di undang pla lebih panjang dari sayur yang baru mau cuba2 membesar tapi macam terbantut ja pembesaran dia ni….
Harap-harap masi ada harapan la…
ada harapan lgi ka tu kalo macam tu hutan belukar sda..?
Kesian juga ooo…
Maka ini merupakan hobi baru….(<-- kunun2 hobi baru mau jadi penanam sayur di belakang rumah yang berjaya... )
Tapi apa tlah terjadii..??!

ini time masi rajin menyiram lagi.. stiap pagi & petang...



kesian kan.... panjang suda rumput yg x di undang...

Woooww.,sayur kunun.. tpi mcam tanam rumput...

tgo tu.. daun dia pun suda kena makan siput....tinggal 2/3 lagi...huuhu...





sedih juga la ini kejadian.... masi ada harapan ka untuk dia menjadi sayur yg subur, tinggi & gumuk ni..??huuhuh.. :'(

comments

Wednesday, August 10, 2011

What i got part 2...


Hmmm.,yesterday sya ada kasi tgo hasil yang sya dapat time stay di librry ( di librry kolej pnya )kan…

So.,sya mau kasi tgo juga apa hasil yg sya dapat hari ni ( di librry besar punya )...LOL (<---mesti ada yg cakap dessss.,mau juga kasitau…) kan..?? Kan..?? Sya tau juga bha tu… tpi biar lah… sya punya Blog… sya punya suka la sya mau tulis,sya mau cakap & sya mau buat apa… kan..? Kan..? ( <---- tambah kna benci tapi "Ada ku kisah..??" )

k.,laa…. Bukan niat sya mau cari gaduh ni sini…
Sya Cuma rasa happy tulis2 yang sya pun x tau kenapa sya mau juga tulis….
Daripada sya buang masa Zzzzz… bagus juga sya membebel2… merepek2 sini kan…
Kalau suka baca… kalau x suka jangan baca… semudah itu ja...hohooh…..

So.,hari ni sya bersmangat kunun mau p librry sbb class jam 1pm tu kena cancel….
So.,dripada kepada…..epppss…
Yala daripada buang masa ja di rumah…. Bagus pgi librry…
Kebetulan ada nota yang tergendala A.K.A sengaja kasi tangguh2 mau buat…
So...ni la sya bersemngat mau kasi siap hari ni juga… bukan sikit ooo…

Apa kejadian..?
Semangat buat nota sampai habis 2 batang pen…. 

cuba perhati betul2... pen biru yang suda habis ink banding pen hitam yang masi full ink... nampak kan..??hahaaa...

Waaaa.,x pernah2 ooo habis ink pen sya ni ( <--- maksudnya x perna jadi rajin..)
Issshh.,ntah la bah sya ni… ink pen habis pun mau story juga….
k.,la… itu ja la….
FYI….. ( for you information ) sya siap suda bha nota sya…. Senangnya hati sya…

Nah.,siap bha nota sya...kehekek... pen biru pun habis 2 batang,,


Betul tau tu ayat...
" Di mana ada kemahuan, Di situ bukan shja ada tangga… Tapi juga ada esklator & lif " ..hahaa…

Siapa sangka... sya sendiri x sangka pandai datang pgi sini perpustakaan negeri Sabah....LOL....


comments