Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Sunday, January 22, 2012

Macam si Ampal suda ni..

Kenal ka sepa si Ampal..?Hohoho..
Ko jangan..!! 
Pamous tau dia tu... sepa orang sabah tu memang kenal la si Ampal ni..
Kalau x kenal meh sini sya kasi kenal kamu....Hehheee...


Semart kan rambut dia...
Nah.,masi x kenal..???
Meh sya kasi tgo kamu video dia pla kali ni...




Hahahhaa.,kenal suda kan..??
Sya suka bah dia ni...
Semart bha rambut dia...


Ni la kejadian sya tym sya potong sendiri rambut depan sya ada kejadian yang terjadi...
k.,sebelum sya potong rambut sya tu kelihatan seperti ini la.. ↓↓↓↓↓
yeaahhh.,i know.... its ugly...bleewkk..
Nahhh.,hampir tertutup suda mata sya gara-gara rambut depan ni..
So.,sya fikir punya fikir... mau pgi salon lama perlu tunggu bsok punya bsok lagi (esok)... teda masa lagi mau pgi..Hmmm...
So i decided to cut it today... Right Now..!!


Kerana telampau malu mau describe & show my new bangs...LOL..
Sya ksi tau ja la umpama rambut depan sya...
Cantik lagi rambut si Ampal dari rambut sya..
Can u imagine..??
Betul ni...
Se-ugly2 yang pic ni atas ni..
Rambut depan sya yang kini lebih dahsyat lagi...
X tau la di mana ka silapnya..
Sya telah mengguntingnya sehingga menjadi pendek...
Apa yang sya mampu katakan..
Sya cuma berharap rambut depan sya cepat-cepat la panjang balik...
Sebab rambut depan sya lebih pendek dari rambut depan si Ampal dalam pic paling atas tu..


Pengajaran dari story sya ni... ( <-- ada juga kenen ni.. )
Kalau x pandai menggunting/ memotong rambut sendiri tu x paya mau sok(main) pandai-pandai potong sendiri.. Tgo menyesal pun teda guna suda... nasib perempuan cepat panjang rambut... & untuk kepada sesiapa-sesiapa yang baru terfikir-fikir mau potong style rambut depan macam sya tu... Fikir balik... kamu kena potong dia setiap 2 minggu tu.. Kalau x.. memang bakal-bakal kena panggil JU-ON...Hahhaha.. no la.. tapi memang rambut depan macam ni harus kena potong selalu...Huhuhu.. 
So.,kalau rasa-rasa takut buat silap & x begitu terer... Pg la saloon setiap 2 minggu.. Cabaran potong sendiri...?? 
Akan berlaku kesilapan yang x diingin... Faktor utama ialah....?? Sebab semasa mau potong rambut depan tu sepatutnya mata kena tutup supaya rambut tu x masuk mata... Tapi kalau sendiri potong macam mana mau nampak kalau tutup mata kan..??
So.,that why i tell u all this... its not easy k.... 


So.,bermula hari ini sya akan berambut style Ampal... ( Rambut si Ampal lagi smart i tell u... LOL) comments

Thursday, January 19, 2012

Happy Birthday to Me..♫♪...!♪ ♫•*¨*•.¸¸

Waaa.,kali ini kek sya betul suda ejaan nama selama ini x perna betul ejaan nama sya...Wakkakakaaa...
Ya.,I'm the birthday gurl today ( 19 january 2012 ) Oooh..My god... I'm 22 years old...?? Oooh.,i feel so old...LoL.... 
But they said that Age is just a number... So.. 22..?? so wat..? oke apa kan..?? 
Betul juga la just a number bha tu.. Yang penting look young forever...DEesss..,perasan ja... 

Do I look younger than my age..??( plssss say Ya.... Kasi ya sja wlupun tipu...LoL..) 
Ni bukan kes perasan tau ni tapi kan when people ask my age kan... Bila sya suru dorang teka... dorang cakap sya 18, 19... 
Waaaa.,then automatically i feel so young oooo... Nhaa.,the power of number..LOL...
Then bila sya kena cakap pla macam umur 24, 25... 
Automatically juga trus... i feel so Old....LoL.. 
trus teburuk ni muka sya dengar tu angka...Hahahaa... 
Trus untuk kasi senang-senang hati sya.. tu orang pun cakap la kenen " Sebab sya nampak muka ko matang bha..", "Sebab kau punya penampilan bukan yang style budak-budak skolah lagi bha" TTttttteeeeettttttttt Failed...!! sya trus marah...LOL x bha... 
Itu sja pun kenen mau marah..... Nope la... 
( Jangan kuat marah nanti capat tua..) <-- selalu sya dengar orang cakap... Betul meh ni..?? Now I wonder....hohohkkoko...

K.,la.... Bla...Blaaaa..Bllaaaaa ja dari tadi... 
Meh sekarang sampai masanya sya mau kasi cerita kegembiraan sya...Cehhhhh... ( Get Ready to the part yang memboringkan...)

Orait sya start dari jam 00:00 (19 january 2012 )....
Dengan tiba-tiba Hp sya berbunyi-bunyi dengan bertubi-tubi...
Belum sampai 5 minit bunyi lagi... bunyi lagi... bunyi lagi...
Sengaja kenen sya x p buka semua tu sms... Sebab sya tau-tau suda Sms apa..
sebenarnya jam 21:00 (18 jan 2012 ) lg suda start ada orang sent wishes...
They said that they want to be the first person wishing me a happy bfday...
So.,mau tau ka siapa orang pertama yang wish sya happy bfday..???
Hmmmm.,x paya la tau.. Cukup la sya sja yang tau..hahaha..

So.,keesokan harinya.. 
Sya bangun agak awal oo hari ini.. ( sya rsa awal sebab selalu sya bangun dekat jam 9 suda....Upppssss bucur rhsia...)
before 7 sya suda terbangun gara-gara Hp yang berbunyi-bunyi & berdering-dering di awalan pagi..
Itu sama sekali x membuatkan sya ingin sambung tidur lagi..ngeekk... 
So.,disebabkan suda bangun begitu awal.. x tau mau buat apa...
Trus buka Fb...
Nha.,skali lagi ada kejutan buat gue...
Notifications full....??? 
Aiikk.,ada apa ni sya blang dalam hati... ( sya pura-pura x tau..)
Ternyata... Kawan-kawan Fb ku yang tercintai suda start post wishes di Wall sya... Huuuu.,I lap U la semuaaaaa....
Dipendekkan cerita...
Sya x terkira oooo berapa jumlah post di wall sya untuk 19 january 2012 ni....
Sya x tau kira kah atau memang x ble dikira tu sebab sya x faham oo ni Fb Timeline ni.. 
Berserabut trus wall sya sejak kewujudan tu Fb Timeline... 
suda la si Mark Zuckerberg cakap yang Fb Timeline is Forever... Nhaaa.,untuk tukar balik pgi style Fb lama lupakan sja la arh...Huhuhu..

Kenapa bha sya ni pandai keluar tajuk kalau mau story..???? 
tiba-tiba Fb timeline sda..Aiisshhh...
Errgghhh.,My bad...
Hmmm.,K la... Let me show u some of picture was taken on my bfday..khekeke..
They ask me to make a wish first... My wish is.. Bla...Bllaaaa..Bllaaaaaaaaa... LOL too many...

Ouuhhh.,so sweet... Kena suap lagi walaupun gentua..Hahahhaa.. Thanks Mum..

Owwhh.,my mum said --> Tua sda ko Deff....
Then, i feel like Huhuhuhu......

Oppsss.,in 5 minutes... 1/4 gone...Hohoohoo..

Jam 10 baru la sya tersempat membaca satu-persatu sms kamu...
First..Sorry kepada pe-Sms-sms sekalian.. Ada yang x terbalas...
A Big Thanks from me for all Wishes from u guys...
THANK YOU everyone for all my birthday wishes!! You helped make my special day a little brighter.. :)
Hmmm.,jumlah sms / call di Hp sya tau... 
Jumlah post di Fb sya x pasti oo...
Sya x pandai kira... 
yang awal pagi ada...
Ni yang petang2..

ni dekat2 malam.. ntah sya x tau mau kira.. Di sini lain lagi orang yg post.. Di wall lain lgi.. Sya pun x faham...
K.,biar lah berapa banyak post & siapa ka mereka yang post di wall/inbox sya tu.. 
Sya betul-betul sayanggg betul kamu semuaaaa oooohh... 
Ada di antara kita yang x begitu rapat & kenal tapi kamu pgi juga wall sya wish happy birthday... 
Thats really make me Happy... ^___^
Kepada yang sms / call di celcom sya tu...
Big thanks juga untuk kamu semua.... Tapi sorry juga kalau ada yang sya x ter-sambut...
Kepada yang bagi sya hadiah sama ada bagi sya di depan-depan / guna kiriman pos... Sya betul-betul berterima kasiiihhhhhh sangat2... Sya x perna mengharap ada hadiah tapi ada juga pla hadiah bfday untuk sya ( yang suda tua ini..).. ( Semua hadiah kamu sya Sanggggattt Suka... ★★★★★ for the present... ♥ it so much...) 
Thanks juga la untuk Celcom... Sebab sya kena bagi Free call & Sms..
Tapi sya pun belum tau lagi siapa yang sya mau call..LOL... <-- sbb sya memang x berapa minat bertlfon lama-lama...
Apa-apa pun.... Thanks Sooooo Muuchhhhhhhh... Sya teda apa-apa dapat balas kebaikan & kemurahan kamu semua.... Biar Tuhan yang membalas semua itu.. Biar Tuhan memberi kelimpahan rezeki buat mereka yang memberi.. Biar semuanya diberkati Tuhan.. ~amen~

So.,I am 22 years old huh..?? 
Macam x percaya & x dapat terima kenyataan pla..Hahahaa..
Untuk menerima kenyataan sya buat peringatan / Tanda untuk diri sya sendiri ni..
So..There's some picture taken by me on my bfday.... ( <---i'm crazy of Snap...snap..snap...)








Deeehhhh.,i know i'm insane... 
The picture just to remind myself that yaaaaa I am 22 years old Girl..?? Woman..??? Hmmm..I'm not a Girl... Not yet a Woman...LOL...

Oya..FYI ( for your information ) Blog sya juga bfday ni ari oooo...LOL...
Why i said that...?
Sebab masi ingat ka post/entry sya yang pertama pada bila..???( sya tau kamu x ingat / x tau...Hahah..)
Tym sya bfday 2011... means on 19 january 2011 la first post sya dalam Blog ni... x pecaya..?? Let me find it... 
k... jumpa suda... --->> my first entry in this blog 
So.,Wanna wish happy 1 year Anniversary to my Blog...hahah... ( ada juga bha kenen..)
Waaaa.,x sangka ooo kan cepat betul masa berlalu...
Sya rasa macam baru minggu lalu sya bfday 21 thun...
Hari ni bfday utk 22 thun sda......
Wwooooowwww.,Really Fast... Tikk.. Tokkk...Tiikkk..Toookkk...
Btw... I ♥ my Age....  (✿◠‿◠)


God thank You because I was born ..
Thank You because You love me..
Thank You because You let me know You...
Thank You because You gave me a good family, good friends, good life...
And Thank You for the gift You gave and continue to give to me and all of us..
I ask You pordon and forgiveness for my own failure...
I love to continue learning more about Your love..
I pray that with Your grace, I and all people will reverence, protect, and promote all life and that we will be especially sensitive to the life of the unborn, the abused, neglected, disabled and elderly...
I pray too that all who make decisions about life in any form will do so with wisdom, love and courage...
~Amen~
comments

Wednesday, January 18, 2012

Bisnes Best, Senang, Mudah & Pantas..!!

Ada 1 bisnes best yang sya jumpa & join.. Lagipun senang / mudah / Cepat / Pantas... :)
Bisnes apa..?

 ---->>>>  ezReload....
Pernah dengar sebelum ni..??
X perna dengar..??

Orait.. Check it out...!!

K... click dulu yang ini -->  http://ik.my/bzness_dream 
selepas click ini baru senang sya explain one by one..hehe..
Ada nampak page ini atau x..?


Orait... Kalau nampak page macam ni... Ertinya kamu berada di page yang betul la...
Oke..Cuba ringan-ringankan tulang click box-box yang ada di sebelah kiri tu... Untuk lebih lanjut...

Semua soalan-soalan kamu akan terjawab pada ruangan ini...

Hmm.,so macam mana..?? Faham..? Atau masi kabur-kabur..??
Bisnes ni x juga susah pun... Paling senang & mudah punya bisnes...
Mungkin ada di antara kamu yang masih belum faham kan macam mana konsep bisnes ni...

Secara ringkasnya la...
Bagi saya konsep bisnes ni semudah ini sja.. 


So.,ada dapat sikit gambaran sudah dengan ni bisnes..?
Oke.. meh sya cerita pula sikit-sikit tentang klik... klik..klik....


Setiap hari RM++++ bertambah..
Tak perlu bwa orang join pun tetap bertambah RM++++…

Contoh :

1 klik bernilai  40sen...
1 hari ada 25 orang klik Link anda…
40sen x 25 orang  = Rm10.00
Goyang kaki tunggu org klik Link shja sdah dpt Rm10.00 sehari..??!!

1 minggu = Rm70.00
1 bulan = Rm2,100


Okee.,Di bawah ni sya bagi tgo income Klik yang sya dapat k... Ni baru "Klik" ni... baru beberapa hari punya..Heheee...


Klik dari Malaysia shja yang dikira... Klik luar Malaysia bernilai Rm0... setakat ni sya baru dapat Rm49.20.. Kira berbaloi lah itu baru "Klik" ... Sya bukan ada buat apa-apa pun... Tunggu orang Klik shja... 1 klik dapat 15sen.. Itu untuk pakej Rm100(modal)...

Itu baru crita pasal nilai klik...klik...klik….
Mau tahu lebih dari tu..?
Klik skarang  −► http://ik.my/bzness_dream


Oke.,kalau kamu rasa-rasa macam faham suda & berminat....
Join la sekarang... 
Kena daftar dulu la k... 
Macam mana mau daftar..??

 
Cara mendaftar :
Terlebih dhulu..
1. klik  −► http://ik.my/bzness_dream
2. klik ( pilihan pakej ) pilih level yang termampu / berminat.. (sya pilih yang murah sja ( modal Rm100 ) pun still oke juga..)
3. klik ( sertai sekarang ) catat no akaun bank yg tertera… buat pmbayaran di akaun bank yang telah dicatat itu mgikut level yg tlah dipilih...

pastikan kalau kamu mendaftar...
Mendaftar under sya k.... 
ingat..!! Nama sya seperti di bawah ni... 


So.,tunggu apa lagi..??
Peluang semudah ini ada di depan mata sudah...
Tunggu apa lagi..?? 
Takan mau tunggu semua orang join baru mau join..?? Hmmm...
Bukan mahal pun model dia... 

Keluarkan Rm50 shja untuk permulaan pun kira oke suda tu... Nanti-nanti bila suda banyak $$$$$$$ boleh Upgrade.... ^__^

Oke.,Thats all... 
Sya cuma share benda bagus... X sebarang paksaan untuk join k...Hihii...
Kalau ada apa-apa pertanyaan...
Boleh tanya terus sama ada Post Comment di bawah ↓↓↓↓↓
Atau tanya terus di inbox Facebook... 
Atau sent email --> deffny99@gmail.com untuk pertanyaan lanjut...

Good Luck ^__^




comments

Monday, January 16, 2012

Bersalahkah Diri ini..??


Angin yang dingin menampar pipi yang telah basah dihujani oleh beberapa titik air mata...
Tahukah kamu perbuatan itu telah melukai diri ini..??
Ya.. Mungkin sahaja diri ini sangat mudah terasa...
Namun siapakah yang tahu betapa terlukanya diri ini..?
Siapakah yang menyedari diri ini telah terluka..??
Tahukah kamu air mata menitis kerana itu..??

Diri ini bukan minta untuk di simpati..
Diri ini bukan minta untuk diperhatikan..
Diri ini cuma mohon sedikit pengertian...
Namun itu semua telah terjadi...
Diri ini masih tercari-cari di manakah silapnya...?
Di manakah salahnya..?
Namun semua persoalan itu cuma hadir silih berganti...

Mungkinkah diri ini pernah bersalah terhadap mereka...
Mungkinkah diri ini pernah melukai hati mereka...
Mungkinkah diri ini pernah menyinggung hati mereka...
Mungkinkah diri ini pernah melemparkan kata-kata yang pahit terhadap mereka...
Mungkinkah diri ini pernah membohongi mereka...
Mungkinkah diri ini pernah menyusahkan mereka...
Mungkinkah diri ini menjadi kebencian kepada mereka..
Mungkinkah diri ini pernah membuat mereka terseksa....
Mungkinkah diri ini sangat hina di mata mereka...
Mungkinkah diri ini tidak seharusnya ada di depan mata mereka..
Mungkinkah diri ini juga sudah tidak diperlukan...

Mungkinkah diri ini....
Mungkinkah diri ini....
Segala kemungkinan itu menjadi tanda tanya...
dan sedikit demi sedikit memakan diri ini...
Mengapa dan kenapa..???
Semua hanya menjadi tanda tanya...
Soalan demi soalan menerpa....
Tanda tanya juga semakin berlegar-legar di ruangan minda ini...
Dari malam ke pagi.. pagi ke petang... petang ke malam... malam ke pagi semula..
Semua persoalan itu tidak mampu terjawab...

Hati kecil ini semakin resah dan sayu...
Mahu diendahkan sahaja semua ini namum persoalan itu hadir tanpa diundang...
Oh.,siapa kah yang dapat menjawabnya..??
Apakah salah dan silap..?
Di mana kah salah dan silap...??
Ingin sekali diri ini muncul di hadapan mereka untuk bertanya kan..
Namun soalan apakah yang akan bakal diri ini tanya kan..??
adakah soalan seperti ini : " Apakah salah saya..?, Apakah yang harus saya lakukan..? Apakah yang kamu tidak puas hati terhadap saya..? "
Ooh.,itu semua cuma sia-sia kerana apa yang pasti jawabannya cuma " tidak ada apa-apa" ... 
Atau ya sudah tentu jawabannya cuma sekadar menutupi rasa bersalah dan cuma menyembunyikan ketidakselasaan itu..

Seandainya, diri ini tahu semua itu...
Akan ku perbetulkan semua yang telah terjadi...
Mungkin semuanya sudah terlambat..
Tapi sekurang-kurangnya terjawab segala pertanyaan dalam hati ini...
Dan keadaan pasti akan lebih berbeza seandainya persoalan itu semua terjawab...
Tetapi mungkin semua ini cuma salah faham..
Namun ianya sudah menjadi luka dan parut yang tidak mungkin dihilangkan...

Saya mohon seribu kemaafan jika diri ini yang telah melakukan...
Mungkin juga diri ini tidak sengaja..
Mungkin juga diri ini terlalu terburu-buru tanpa memikirkan kesan itu..
Mungkin juga diri ini tidak menyangka yang perbuatan itu telah menyakitkan hati...
Atau mungkinkah diri ini terlalu ego untuk mengaku semua itu adalah salah...
Ampuni diri ini... kerana diri ini cuma mempunyai cita-cita yang kecil di dunia yang besar ini..
Mungkin itu adalah kesalahan lama yang telah memberi kesan...
Percayai la..
Hari ini dan kelmarin adalah tidak sama lagi..
Lukisan hanya sekadar lukisan...
Cantik pada luaran... buruk pada luarannya juga...
Tetapi terdapat berjuta maksud di dalam lukisan tersebut...
Dan maksud lukisan itu jauh lebih penting dari pandangan mata kasar kita terhadap lukisan tersebut..
Dan sesuatu yang lebih penting ialah ketahuilah dan kenalilah siapakah pelukis lukisan itu..
Maka anda akan mengetahui dan dapat menyelami apakah tujuan lukisan itu dilukis..
Hayati lukisan itu maka akan ada pengertian bagi lukisan itu...
Cantik dan buruk lukisan itu harganya terletak pada maksud lukisan tersebut......

Ini cuma sekadar gambaran dari semua perbuatan itu..
Walau sakit manapun...
Diri ini masih mampu mengucapkan terima kasih untuk semua itu..
Kerana semua itu telah menguatkan diri ini pada hari ini...
Yang berlalu biarkan terus berlalu menjadi kenangan yang tidak mungkin akan hilang dari ingatan ini.. 
Biar sepahit mana pun...
Terima Kasih buat semuanya...


~The End~
comments

Thursday, January 12, 2012

Kalau BoRing apa yang sya buat.???

Apa tu Boring..??
Boring A.K.A Bored / Bosan / Busan...

Hmmm.,what i'm going to do when i'm bored..?? 
Answer the question .................
Too many kan.... Macam-macam... apa-apa ja la...
X semestinya yang berfaedah ja kan...
Yang gla-gla pun pasti masuk carta...LOL..

So.,do i....
Sya x tau la ble kena approve ka ni perbuatan sya untuk part " Bila sya boring " ...
tau apa..??
Bha.,apa..?? cuba teka kalau tau.....
...........
  ................
...........
         ......................
Semua salah....Teeeettttt....

Meh sini sya kasi tau salah 1 rahsia sya "kerja sya bla sya boring..."
Owhh.,i'm so bored....
Hahahaaaa.,dapat teka suda apa..??
Tidur..?? Nope....... sya tau la muka dalam pic tu macam mengantuk... but bukan Zzzz k....
k.,kerja gla yang sya suka buat tym sya sangatttt boring tahap dewa....ialah....
Mangsa utama ialah ---> my Nokia...Ngekkk Hp sya la apa lagi... siap kena mention jenama lagi bha kan..LOL..
Kesian juga la jadi mangsa Snap..snap snap...
Sya akan begambar sampai sya rasa mau berenti... 
Hmmm.,Kenapa Snap..snap..??? 
Perasan Cantik..?? Mungkin juga...LOL... 
X la... X oke.... 
Gue x bermaksud & berniat sedemikian k...
X sekali perasan ini mengatakan diri ini cantik... 
Tapi lebih dari cantik....LOL no..no... i'm juz kidin'...
Kadang-kadang ja la sya cantik..LOL... X bha...hishh.. X abis-abis...

Apa yang sya suka tym snap.. snap... snap.... Sebab lain yang sya expect lain pic yang sya dapat...Hahahha..
Kenapa itu kerja sya buat kalau sya boring..???
Sebab bila sya snap.. snap.. snap... dengan harapan dapat snap yang smart & yang cantik gitu tapi apa yang terjadi semakin snap.. semakin la Huduh A.K.A bida ni sya nampak.. membuatkan sya x akan berenti-renti selagi belum ada yang smart.. 
Mungkin ada yang x percaya tapi memang sya perna snap-snap sampai ratus-ratus pic...
Then bila sya perasan rupanya mau bejam-jam suda sya buat kerja gla tu...
Setelah penat MCC(main cute-cute) tym snap-snap sya pun stop.. Nha.,itulah salah 1 perkara yang akan sya buat tym sya boring... itu baru salah 1... <--insane kan..?Hahhahah...

K.,ni merupakan antara hasil tangkapan sya... dalam masa, hari, tempat & camera yang sama ni..Hahaha...
Pls Don't Hate me For doin' this... I'm just so bored at this time...LOL...













So.,cam na..?? Berbaloi juga ka rasa-rasanya buat kerja gla cam sya buat ni...Hohoho..
Xtau la.. nothing can stop me... Kecuali bettery Hp Low & Camera Rosak / keadaan gelap..<--maklum la Hp murah je....LOL...
Owwhh.,sya tau dalam masa yang sama ada yang mau tanya sya pakai pencuci muka apa ni kan..?Hahhaha... sya pakai pencuci muka jenama edit....Hahhaha... 
Sebenarnya 40% pic ni kena edit.. cahaya & jerawat yang 2,3, 10,19 biji tu pun ada juga la kena erase2 guna pemadam...Hahhahahah.. 
Today we don't have to worry about taking a lot of pic even ur pimples almost can't count....LOL <--- ya meh.?? Ada kah perkara cam tu..?? people say that pictures can lie.. 
Ya.,i agreed... But not for 100%... Dalam picture tu pasti masi ada kebenarannya... & Pasti ada sesuatu yang x bisa ditipu juga...
Pictures don't Lie...Hehee... *__^

comments

Friday, January 6, 2012

Isu K-pop sampai kes polis

Apa tu K-pop..??
Arrh.,mustahil la kamu x tau ni...
Tapi kepada yang langsung x minat K-pop tu mungkin juga la x tau..LOL.. (<-- hmm.,fikir balik..Mustahil la x tau..LOL)

Mau tau ka gara-gara K-pop sja pun ble gaduh besar tau..Fuuhh... Agak dahsyat & menakutkan ni...huuhu..
Ada dengar pasal isu-isu K-pop baru-baru ni..??
Ada 1 kes ni berlaku di mana isu K-pop menjadi tajuk utama pergaduhan... <--memang marabahaya..!!haha..
So.,jangan main-main dengan K-pop..LOL... 


K.,ada 1 blog ni yang ble dikatakan menjadi pergaduhan besar dalam blog tersebut...
Owkey..sebelum sya bagi tgo Blog tu...
Sya mau kasitau yang tujuan sya bukan untuk menambahkan kemarahan / mengaibkan orang..
Tapi isu/kes ini boleh kita sama-sama jadikan pengajaran k... <-- Remember that... :)


Owkeyyy.,sebelum kamu cakap apa-apa pasal Blog ni... (<-- Sya tau ada yang start mau marah suda nampak blog ni..Hahha..)
Sebenarnya si adik Amira Afiqah ni di fitnah oke... Maksud sya... dia langsung x tau pun tentang Blog ni.. Means bukan dia yang buat pun... Kira-kira macam kena sabotaj gitu la... Yala.,Pic dia kena guna dalam Blog tu.. Biasa la tu kan sekarang orang senang-senang sja mau memburukkan orang & mau buat orang di benci... 
Si adik Amira Afiqah ni sebenarnya peminat K-pop juga.. So.,mustahil la juga buat statement berani mati macam tu kan..??Hehhehee...

Mau tau apa yang sungguh mengejutkan.. Isu ni bukan begitu-begitu sja berlalu... Tapi sehingga mendapat perhatian polis disebabkan muncul pla pelbagai ugutan terhadap si Amira.... Ugutan-ugutan yang x masuk akal arh... <---Fuuhhhh.,ble dikatakan serius gla la tu kn... 
Apa tidak....... Owkey try click Blog ni... Kamu baca la komen-komen yang memang sya ble katakan GAnes-Ganes belaka...Hohoho... click--> Blog yang menjadi pergaduhan isu K-pop
bukan 1,2,3 komen tapi... fuuuhhhh... sendiri la kamurang baca k...huhu..

Owkey... so suda baca..?? 
How u feel.?Hohoho...
Mau join memaki juga..???
Sabar dong... Sya pun peminat K-pop juga bha... Tapi x juga la sampai sya mau memaki dalam Blog tu..
Well.... yala.,mau marah-marah/maki-maki/hina-menghina buat apa juga..?? Bukannya dapat hadiah pun..Hahahha.. Kalau dapat hadiah pun berbaloi ka..?? 
imagine : ( Kepada sesiapa yang paling hebat memaki dapat hadiah berupa Laptop jenama Apple..) <-- so.,andai kata la kau menang dalam peraduan tu.. Bangga juga ka dapat hadiah tu hasil dari memaki..?LOL... Kalau sya sama sekali tdak bangga...Hahhahah...
So.,ni lagi memaki tanpa hadiah memang agak mengecewakan juga la...Hahahah..

Owkey.,nampaknya sya macam menyokong Blog tadi ja kan....
No...No..No...Bukan macam itu... Tapi... pada pendapat sya la kan...
Biar pun kita ni peminat K-pop mungkin ada yang sudah sampai tahap yang x ble tidur selagi x nampak K-pop..LOL x perlu la mau memaki-maki.. Sya ble dikatakan peminat K-pop tahap mau lekat semua poster K-pop dalam blik...LOL pun tidak juga pun sya terasa mau memaki...
So what...??? kalau dia x suka / K-pop haters biar'in sja la dia.. jgan peduli dia.. Memang statement dia sana tu x patut langsung la.. Yala.,siap menghina muka korea tu lagi...Huhuhu sandi.. Memang x patut.. x patut...Huhuhu..


Tapi 1 perkara yang sya mau kasi ingat... Blog tu bukan si adik Amira yg create pun.. Bukan dia yang buat statement tu... So... Dia x bersalah pun.. 

Rasanya orang yang buat tu tujuan dia ialah.... Dia sengaja mau si Adik Amira tu kena benci... Well.,dia suda tau yang di luar sana bukan setakat 10 orang sja peminat K-pop ni... tapi fuuh..yang penting bukan sedikit la kan peminat K-pop ni.. So.,itu la tujuan dia.. Dia guna statement tu untuk kena kan orang... Kesian juga la si Adik Amira tu.. jadi mangsa penghinaan terus-terusan & bertubi-tubi tanpa tau apa-apa.. 
Tula makanya... 
1. Kena selidik dulu betul-betul siapa punya angkara.. 
2. Elak-elakkan la sikap yang terus-terus suka memaki...Huhuh..

K.,la rasanya cukup la sya Bla...bla...bla...bla.....pasal ni..
Kita sama-sama ambi perkara ni sebagai pengajaran k... 
Kalau ya pun minat sangat... Ingat..!! ada batasnya k.. 
Minat x semestinya perlu memaki... 
oohh..,tadi sya ada cakap sya lekat semua poster K-pop dalam bilik tu... No la... sya tipu sja tu..Hahaha...sebenarnya 1 sja pun sya lekat..LOL...
Btw.,i ♥ K-pop...Hihi.. 
~Peace for K-pop~ *__^
Click "Like" if u ♥ K-pop... :)

comments

Thursday, January 5, 2012

Isu Nur Amalina Che Bakri - Terjawab..!!

Hmmm.,familiar betul dengan tajuk tu kan..??
Ya.,sya nampak banyak betul cerita-cerita. komen & juga maki hamun tentang Nur Amalina ni di laman-laman sosial...
Kebetulan lagi masa tgo berita Tv3 jam 8 semalam... Ada juga isu Nur Amalina...
So.,ya tertarik juga la hati sya untuk mengetahui lebih lanjut..
Yala.,hairan la.. kenapa ramai betul orang-orang yang suka hati sja memaki hamun & menghina dia di Blog, di Facebook..??

Seperti yang kita tau sebelum ni Nur Amalina Che Bakri adalah pelajar SPM yang paling cemerlang pada tahun 2005 dengan memperoleh 17 A1... <---Waa.,bangga oowh kalau dapat macam tu.. mengharumkan nama keluarga, sekolah juga negeri & negara kan..?? Tapi kenapa sekarang dengan sewenang-wenangnya orang-orang mencaci & memaki hamun..?? Hanya kerana picture-picture dia ini..???

Ini gambar lama Nur Amalina..

Di bawah ni pic-pic terbaru Nur Amalina...





Hmmm.,So how you think..??? Rasa mau memaki juga..???
Plssss la... So what..?? si Amalina pun manusia biasa juga... Kenapa perlu mau memaki..?? Setiap orang akan berubah.. ada yang berubah kepada lebih baik.. ada juga sebaliknya... itu dari diri masing-masing kan.. Yang mau kecoh & mau maki hamun pasal orang berubah buat apa..??? 

Oke-oke... sya bukannya mau memihak sesiapa pun... Tapi ni pendapat sya sendiri.. Perlu kah kita mau judge orang lain..?? Diri sendiri bukannya perfect pun... daripada sibuk mau maki hamun orang bagus perbetulkan dulu diri sendiri kan.. kan..?? sebab memaki orang tu bagus ka..?? Nah.,di sana suda awal-awal silap... Kalau betul la rasa diri tu lebih baik... dan rasa si Amalina ni buat silap... Bha.,bagi la nasihat yang bagus-bagus kan.. x perlu pun sampai menghina, membenci & memaki orang ikut sedap mulut sja....aiyooo dunia sekarang ni... Yang buruk berabis diberi perhatian... kalau yang baik-baik kena buat Deeehhhh ja... Orang berubah sja pun kecoh & maki habis-habisan... pelik betul la..


Nur Amalina suda mengharumkan nama negara kita tau... itu kita kena ingat.. Lagi satu dia pgi jauh-jauh di luar negara tu untuk study... Bukan pun dia pgi untuk bersuka-suka & berhibur sja.. Berita Tv3 semalam tu juga membuktikan yang dia terus cemerlang dalam bidang pengajian perubatan malah menerbitkan beberapa kajiannya.. 

See..??? Yang penting dia x lupa tujuan dia pgi sana... terpulang la dia mau berubah jadi merah,kuning hijau rambut ka botak ka..? Mau buka tudung ka..? Mau pakai seluar panjang, pendek, berlubang ka..?? mau pegang tangan, peluk lelaki..???  So What..?? Suka hati dia la... itu hal dia.. itu diri dia... itu urusan dia dengan pencipta... x perlu sibuk-sibuk mau maki & hina orang... Am I right..?
No need to judge other people la... semua orang sama sja.. Nobody's perfect pun.. Kalau betul x suka / rasa dia silap.. tegur sja cara yang baik la... k.,la... tiba-tiba pla sya Emo ni pasal si Amalina... Apa-apa pun ingat la.. Ada pepatah yang mengatakan " Jangan Tahi mata orang kau nampak... Tapi tahi mata sendiri yang lebih besar tidak nampak " ..LOL.. <--Adakah pepepatah melayu mcm tu..?Harhaarar... 
Kalau ada terkasar bahasa i'm so sorry... Huhu..
~Peace No War~ *__^
comments