Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Saturday, February 11, 2012

Laptop Free siapa yang x mau..??

Siapa x mau laptop free angkat tangan..?? 
I'm pretty sure 99% yang x angkat tangan...Hahaa..
0.01% yg angkat tangan ni msti pasal dia t'over kaya, dia something wrong / dia memang x suka / x kenal laptop..ahha..

so.,ni la kenen ni sya mau crita pasal laptop free.. 
so the question is.... " Ko dapat la kenen laptop free..? " 
sya dapat ka tu arh..? Hahaha...

Cuba kamurang tgo sama ada sya dapat ka x dari picture² di bwah ni...LOL..

Snap-snap dulu slagi belum dpat laptop..LOL..

Cuba bha tgo semua pun menunggu dengan sabar... ramai woo...

Cuba tgo sana paling depan tu.. bnayak kan kotak laptop..?

Waaa.,tgo dia dapat suda... siap angkat setinggi-tingginya lagi bha kotak laptop tu..ahhaha..

Jeng..jeng...jeng.......

Waaa.,suda keluar dari kotak ni...Hahhaa...


Waaa.,ada cop 1M kan... aiikk...mesti kamu heran...hehe..

k.,kamu dapat suda jwapan kan..???

ya.,sya dapat...Hahahhaha siap betidur2 sya online ni...
Apa tidak... Ringan & kiut bha ni laptop 1M ni..Hahha... jangan jelezz....

Sya tau ni ada yang jelez suda... dalam masa yang sama kamu tertanya......
Macam mana dia ble dapat laptop free ni arh..?? <---ini kan soalan kamurang..???heheh i know bha...

k.,sebenarnya laptop free ni bukan dari mana-mana kedai laptop pun sya rompak..hahaha...
Laptop free ni ialah Laptop 1M... apa tu 1M..? tak kenal maka tak cinta...LOL..
1 Malaysia bha... takan itu pun x tau..hmmm...

Mungkin sebelum ni kamu perna dengar yang budak skolah sja dapat laptop 1M tu kan...
Hmm.,kali ni orang dewasa pla yg mau kena bagi..ehheh.. & untuk pengetahuan kamu... laptop 1M juga kena upgrade dari brand " Hp " --> " Lenovo " ... ini disebabkan laptop 1M yang lalu mendapat banyak complain dari plbagai pihak pengguna...Hohoh..

Hmm.,sya besyukur juga la.. dapat ni laptop sebab seperti yang kamu tau... laptop kesayangan sya tlah mengalami kerosakan yang agak parah.. Sya tau kawan² di facebook ada yang keboringan nampak post sya berkaitan laptop sya yang rosak tu.. di Blog's Entry sya yang lalu pun ada sya cakap pasal laptop sya yang rosak tu... --> the story of my beloved laptop

Macam mana sya ble dapat laptop 1M ni..?? Hmm.,mungkin Tuhan kesian nampak sya teda laptop selepas kejadian rosak laptop sya tu... Ya.,God listen to my prayer kan... Apa tidak dalam bbrapa hari laptop sya rosak tu.. Sya tiba² dimaklumkan yg sya layak mendapat laptop 1M..hohoo... nha.,siapa x mau kan laptop free..?? dengan berbesar hati sya pgi menerimanya...hihii.. mungkin kalau sya punya laptop kesayangan tu x rosak... sya x layak juga dapat laptop 1M ni...hihii...
So.,ya..ni la hikmah di sebalik laptop sya yang rosak tu...Hehehe..
So.,kepada yang x dapat tu.. jangan la bersedih... mungkin penerima laptop 1M fasa kedua ada juga tu nanti...hihi...
Kerajaan semakin baik hati bha kan sekarang... Apa pun kena bagi free sja... kira oke la... sya x dapat Rm500 tpi sya dapat Laptop 1M...Hehehhe...
Hmmm.,dekat suda pilihanraya kan... so.,undi la kerajaan... <-- epppss.,sempat pla kempen...LOL...
comments

4 comments:

myrajoe90 said...

waaa...deff...ko dpt?...hee...bujangan layak memohon ka?..mau jg oooo.....hehehehe

Deffny Ly said...

Myrajoe90 - ya.,faz.. sya dpt kenen ni... sya di antara 1 ribu org yg p ambi laptop free di tokong ari tu..Hahahhaha.. ko tggu fasa kedua la.. best jg ni.. keci & ringan..ehhehkkk..

russ2 said...

hahaha....sa jelez ni tau deff ko dpt laptop bru..sya kunun x dpt..huhu...tp mcm mna klu nti tiba2 sa dpt dua laptop deff..??ehehehe....

russ2 said...

sya pun mau jga..bg sya def..hehe..