Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Friday, June 24, 2011

sya terasa tua pabila melihat mereka...

Hmm.,ya...ya… I know… all people will became old and ollddd… bukan itu bha mksud sya ni..
Sya tau la mmg la smua orang jdi tua juga nanti kan….
 
Mau tau knapa sya tiba-tiba ada prasaan mcam ni suddenly..??
Hari ni sya ikut 1 van pulng… kebetulan dia singgah budak skolah menangah petang tu…
Nah.,tym tunggu kepulangan plajar-plajar.. Sya pun jadi pemerhati ja la…
Bila sya nampak baju skolah dorang… suara-suara dorang… gaya-gaya dorang….
Waa.,smua tu sya suda pena alami… macam ada 1 kerinduan di hati sya...aiseyy...

Siapa sangka sya pakai baju kurung dulu..hahah… mula2 masuk form 1… punya la sya rimas pakai baju kurung… sbab tym skolah rendah sya pakai skirt so terbiasa… (finafo...dun noe how to spell..) bila pkai baju kurung mcam-mcam la rungutan sya… panas la.. Panjang la… bida la…. Tpi slama 5 tahun juga oo sya pakai bju kurung… sarung biru & baju putih… best pla pkai tu baju… tpi untuk pgthuan sya slu kna tegur sbab lengan baju angkat smpai siku… tpi keras kpala kan… mana pena beturun smpai pgelangan tangan tu… kcuali perhimpunan pndai la knun berdisplin...hahaa..(mcm rindu pla sya mau p pkai tu baju..LOL…)

Hmm.,sya nampak lagi gaya-gaya ni budak2 skolah menengah skarang.. Terfikir sya… bgitu ka gaya sya dlu…?? bila sya fikir btul-betul x juga sya b'perangai bgitu… mcam budak2 skarang sngat berani suda ooo… dulu sya jejal juga tapi x la sampai buat anting2 di pipi, di bibir, di kening...LOL…. Paling-paling penuh telinga ja la anting2… tpi apa jadi.. Gara-gara tlmpau jejal… my ears…. Ada kcacatan sda gara-gara earing… u wan 2 see…?? Hmmm.,no need la k..heheee…

Sebenarnya bila nampak tu pelajar-pelajar banyak yang buat sya rindu… sya pun x tau apa smua yg sya rindu tapi memang banyak la… mungkin pasal tu sampai x terkata…. Tapi kenangan & pengalaman di skolah menengah memang x boleh dapat atau beli di mana-mana la…. Diri sendri yang kena mengalami tu smua… Ada suka & duka… pahit & manis….. Ada kwan2 yang gla-gla… ada yang baik hati… ada yang kuat menyusahkan… ada yang bikin marah… ada yang mengada-ada… ada juga yang kuat belajar… ada yang kuat bcerita(begosip @ mengumpat..LOL)… ada kawan yang sangat panas baran…. Macam-macam la ble jumpa… tapi 1 yang best tym skolah menengah ni…. Eerrr.,apa yang best arh..?? Sya pun x tau apa yg best...ahhahaaa… macam-macam la best… susah mau explain… sepa perna skolah menengah mmg tau juga apa yang best….

Hmm.,tapi ada 1 perkara yang buat sya sedih & ada skit penyesalan… ada juga clasmate/schoolmate yang suda tiada skarang… dorang sudah jalan duluan…. Sedih juga ooo… apa yang buat sya ada penyesalan… time dia masih hidup… saya tidak begitu rapat… Dia try mau rapat sama saya but I dun noe wat wrong wif me….?!!! Bayangkan bbrapa minggu seblum dia meninggal baru kami start rapat… b'sms smpai mau jam3 pagi… rupanya dia tau sda yang dia mau jalan sda...huuhuh… owhh.,sedih ooo… napa sya mau bcrita yg sedih2 ni…

so… pengajaran dari ni story2 sya… berkawan lah selagi kawan-kawan semua masih hidup…(waa.,x mlampau ka bhasa sya ni…?) and tym skolah menengah tu… b'kawan tu b'kawan juga… jangan lupa juga tujuan utama pgi skul… belajar bagus-bagus jangan macam sya… bila smpai saat ni.. Suda jadi tua & ada prasaan tua sda… baru banyak penyesalan dalam hidup… mcam-macam persoalan… ( kenapa la sya x belajar btul2 dulu….? Kenapa la sya masuk clas itu bukan itu…? Kenapa sya x ikut itu…? Kenapa sya jadi begini tapi x begitu..? Kenapa la sya p suka dia..?? LoL) macam-macam kan psoalan… jadi jangan biarkan persoalan2 ni menghantui kamu suatu hari nanti…. LOL.,macam cerita hantu pla smpai ada perkataan "menghantui"...ahhaa…

So.,kepada budak2 skolah menengah… blajar dlu btul2 k… jgan facebook ja.. Jgan b'cinta sampai lupa study… ble juga b'cinta2 tapi jangan la tlampau srius tahap mau khwin… jauh lagi p'jalanan hidup kn…. Waaa.,x sngka panjang suda sya membebel… k.,la….. C me in nex post… Taataaaaaaaa… ^__^
waa.,rindu sya ni... smua jejal2...ahahah...


ni kawan2 prempuan 1 clas.... miss u all...


pantang nampak kamera....LOL

comments

3 comments:

gindz "O" said...

yeahhh....sweet memory...everlasting forever...

Deffny said...

ya.,sweet memory bha... siapa x mnikmati skolah menangah mmg rugi jg la...ehhehe..

Keno said...

Wow... hehehe... i also miss that's moment everytime.. the moment that we can't back.. sometimes, i dream and back to the school with my uniform... u are so lucky deff.. u keep ur greatest moment picture.. all my picture was gone except the only 1 after my friend share at facebook.. hehehe