Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Saturday, September 17, 2011

1 Day Trip To Air Terjun Mahua..

16 september 2011 bersamaan hari jumaat..ehheh..
Waa.,awal oowh sya bangun hari ni… seawal jam 5:30 Am…
Bbrapa jam sja sya tidur sbab jam 3 Am sda sya tdur..huuhu..
so kira2 ada 3 jam gitu ja la sya tidur...huuhu..

So.,ya bukan dengan kekuatan sendri sya dapat juga bangun..heheh u know what i mean... 
Bersemngat ni mau p picnic...hiihih..
Kena cakap jam 6 Am kena ambi skali jam 7 pla...hmmm.,oke jg la.. Awal juga sya bangun..ehhehe..

So.,ya.. Kami kena bawa brkfast di mee sup pipin lagi once again.. Dulu2 sda pena pgi --> mee sup pipin part 1 --> http://deffny.blogspot.com/2011/08/awalnya-sya-bangun-hari-ini.html ..
D'sebab sedap kami datang kali kedua..ehheh..

At kedai makan "mee sup pipin"..

slrruuppppp.,nyum..nyum... sorry not halal..huhu..

Lepas siap brkfast.. Perjalan diteruskan..
Hmm.,ada limpas Gunung Alab… singgah begambar kjap..eheh..
Gunung Alab..

Nahh.,sempat lagi ni..ehheh..

Di tepi jalan ada juga jual Tuhau.. Tau apa tuhau.?? Kalau x tau sya pun x tau apa nama dia yg lain...huuhu.. ada juga sempat sya snap...


yang dalam botol tu lah "Tuhau"...


So.,story2… Zzzzzz… Akhirnya sampai juga….ehhe..
Hmm.,sya ble katakan tempat ni mmg khas tmpat untuk  "Taman Rekreasi"…
Sebabnya...memang ada kemudahan-kemudahan juga yang disediakan…

yeaahh.. ada tempat BBQ...

So.,ya tanpa membuang masa… ada yang tukar baju mandi.. Ready mau mandi suda..ehheh…
Yang gla b'gambar tu memang kerja b'gambar ja la spanjang perjalanan pgi air terjun tu (upppss.,termasuk sya la juga tu..LOL..)
tym dlm pjalan ke Air Terjun... smpatt~~~ 




signboard pun mau snap jg bha...


gini lah perjalanan menuju ke Air Terjun..khekkekek...


nah.,b'gambar sakan ni...

Nah.,sampai di air terjun tu terus yang lain-lain x tunggu-tunggu suda… terus ja terjun & b'gambar2…
Sya kunun rehat2 la dlu kejap… masi x puas-puas kan b'gambar...LOL…
 
Mula-mula tu rasa macam malas juga mau mandi sbab nampak banyak orang.. So macam malu-malu la kunun...ahhah.. Tapi nampak kawan2 semua sda basah mandi-manda.. Nha.,rasa jelezz pla..hahaha…
Trus akhirnya p tukar baju juga mandi..
Baru t'sentuh sikit kaki dalam air...Fuuhhhhhh.,grrrrrrrhhhh sejuuuk betul ooo…
Apa lagi la 1 badan sda masuk dalam air…
Dekat sya jadi Ais..hahahaa…
Ada lagi 1 c kawan ni cakap "macam mau berbahasa Roh sda lepas masuk dalam air"...ahhahha….
Memang sejuuukkkk amat la air dia… tapi best ni..hahah..
X lama juga la dalam air tu.. Kejap ja naik balik… x tertahan ooo sejuk air sana...


jagung + ayam panggang..

udang panggang... gruuppp...


nah.,ini kdapatan sda godoot ni (kuat makan)...


Balik p tempat b'BBQ… semua pun lapar sda.. Dekat jam 2 sda tym tu…
So,.ya memem dlu..ehheh…nyum..nyum..nyum...
Macam-macam ada.. Ada ayam panggang, jaggung, steambot, tea boh(LOL..) & macam2 ada la… kenyang smpai sakit perut tym dalam pjalanan pulang...aiyooo sengsara ooo.. Perkara yg paling sya mau elak kalo jalan jauh...huuhu.. Sebab punya la main sgsara tu.. Bayangkan setiap bonggol-bonggol spanjang jalan tu m'buatkan cam mau t'kluar sda itu ttuuuuttttttttttt****….huhuuhu..
Lol~~~.,TMI (too much information) juga sya ni..ahha..

Hmm.,apa-apa pun sangat2 best la.. Best dapat pgi enjoy2 sma teman-teman seiman… :)

kira-kira jam 5 lebih suda kami bertolak dr Air Terjun Mahua mau pulang balik pgi Kk..
lepas smpai Kk...
Kami direct lagi pgi di kebaktian di Holly Seal.. area city mall.. khas untuk mendoakan Negara Malaysia…
Hmm.,owkay… nti sya story dlm nex blog sya psal mendoakan Negara Malaysia di Holy seal ni.. :)

God Thanks for the day u gave me... Thank You.. Thank You..
So.,overall at Air Terjun Mahua… Really...Really..Really Enjoy & Fun….!!!
Smoga Tuhan sentiasa memberkati mereka yang telah mencadangkan & sponsor untuk aktiviti ni…
God Bless…
I feel so blessed… ^__^
comments

2 comments:

Leexing Rimun said...

ops..maaf sebab terlambat dari masa spatutnya saya ambil kamu..hu8..

Deffny said...

Leex : heheheh.,its okay la.. bgus jg la... sbab awal juga kami tebangun... ngam juga ko cakap jam 6 tu..hiihi..