Feel free to Follow Deffny's Blog.. ^__^

Wednesday, July 27, 2011

19 perkara tentang Deffny...

okayy.,let me tell u 19 things u don't know about me.....:-P
check it out......




Perkara pertama
sya akan buat apa sja yang sya mau & sya suka… sya x bgitu peduli apa pandapat orang tentang sya.. ( pendapat orang tidak begitu besar untuk mempengaruhi siapa diri sya..)
(for exp : orang ckap sya x padan dgan rambut mcam tu.. Mcam ni… mcam gitu… but if I want it.. I'll do it..)

Perkara kedua
Sya adalah orang yang paling tahan duduk depan laptop berjam2… berhari2… berminggu2...berbulan2….bertahun2….LOL..

Perkara ketiga
sya adalah orang yang paling malas angkat call & malas balas sms…. Kira bertuahlah orang yang sya angkat call dia & balas sms dia… sbab perkara ni sya buat bila sya ada Mood sja..LOL… ( slalu org complain sya psl ni… well.,u know me….. :)

Perkara keempat
sya juga adalah orang yang "Tidak akan Call kalo tidak penting"…. "Tidak akan sms kalo tidak kena sms" <---- mostly for guy…… ( pktaan yg slalu sya dapat --> "ko ni kalo sya x sms.. Tidak la ko mw sms sya ooo..!" )
So.,don't be surprise if I didn't sms u k…. Weird ha..? Well.,this is me...

Perkara kelima
sya juga adalah orang yang (x ble & x akan rply) sms sma orang yg sms cara seperti ini : Contoh sms :

(Kes 1…)
Abc : hye.,ko buat apa ..?
Me : hmm.,tgo Tv ja ni… ko..?
Abc : oh.,teda.
Me : teda..?
Abc : ya
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
(Kes 2…)
Abc : hye.. Suda makan..?
Me : yupss.,oredy.. Ko sda makan..?
Abc : blum.
Me : blum? So.,bla mw p mkan..?
Abc : nti.

FOR SURE..!!!
I'll not reply it anymore… U are too boring for me..!!
LOL………..whattaaa…??????!!! Pls Go away from me…..
I know this is lil bit weird… but em..ya.. This is me…

Perkara keenam
sya adalah orang yg tidak sanggup nampak orang sakit hati… sya peduli perasaan org selalu melebihi perasaan sya sendri… sya kuat kesian orang...huuhuu.. (kadang2 sya x suka sya bgini sbab sya x dapat kawal sikap sya yg terlalu peduli prsaan org.. prsaan sndri siapa yg tau.??huhuuh...)

Perkara ketujuh
Kalo sya marah sya lebih suka diam… diam & diam…. Pendam.. Pendam...pendam… nanti2 melatoppzz mcam gunung berapi..hahahaa… ( kalo nampak sya marah lebih baik pgi jauh2… diam2 & jgan banyak ckap & bnyak tnya…. Sbab itu akan membuatkan sya tambah + + + + MARAH..!! Mungkin kalo ksi beli sya coklat yg sdap bru hilang la marah sya...aiseyyyy...)

Perkara kelapan
Sya adalah orang yang tidur lambat & bangun lambat… sya juga adalah orang yang pling susah mau bangun awal….. Alarm bunyi 10x pun blum tentu sya tebangun….. oouhh.,really bad ha..?! Well.,this is me… :)

Perkara kesembilan
Sya adalah orang yang paling x suka pada paksaan..!! Sya x suka kena paksa atau di atur…!! kalo sya cakap NO…. NO la tu…. Jangan cuba paksa sya… atau kamu memilih untuk sya membenci kamu…. Waduh...waduh… bukan benci la… Cuma sya jadi x suka….

Perkara kesepuluh
Sya adalah orang yang boleh ikut keadaan… kalo orang friendly sama sya… ya.,why not… sya pun boleh jadi sangat friendly...heheheee…
I treat people how I would like to be treated....
If that doesn't work..
I treat them how they treat me...
It seems I've changed hah..??
no.. no...
I'm only "adjusting" to u…

Perkara kesebelas
Sya paling x suka orang yang menyampuk di tengah perbualan orang…. Apalagi kalau perbualan tu perbualan yang penting… sya menganggap orang gitu no manners…. Atau orang yang sedang sibuk pun dia kacau atau dia buat bising….. Bergurau yang x kena tempat... Orang yang x kena pada tempat...Pls Go Away from me….!!!

Perkara kedua belas
Ada masa-masa tertentu sya akan guna ayat singkatan… Tapi ada masa-masa ayat singkatan atau ada ayat-ayat yang sya sangat x suka baca kalau dieja sampai buat sya punya kepala jadi pusing….
Exp : ( Aku = Aq, Apa=pe, Paling=palink, nanti=ti, sampai=spi, memang=mg & banyak lagi yg ble buat sya trus ilang mood membaca kalo ejaan & singkatan yang pelik….)

Perkara ketiga belas
Sya sangat benci cicak…… cicak adalah musuh utama sya…. Oouhh.. God.,I'm sorry for hating Lizard so much...LOL

Perkara keempat belas
Sya adalah seorang yang banyak cakap...ahhahaaa…. Sya bukan lah jenis orang yang terus diam & diam…. And sya x dapat bertahan dalam keadaan yang diam trus diam selama berjam-jam…… sya mengambil keputusan untuk bercakap daripada diam dan terus diam… 1 perkara sja yang ble buat sya diam… time sya marah… sya perlu diam…. Slain dari marah…. Sya memang banyak bercakap…..LOL…

Perkara kelima belas
Sya paling tidak suka internet slow…. Broadband, line atau apa-apa yang bergerak macam siput babi….. Style siput babi batul-betul buat MOOD sya hilang & sya akan mengalami hari yang bad mood kalo ada perkara siput babi terjadi….LOL….

Perkara keenam belas
"Kalau mau berkawan jadilah kawan yang sejati"…..waaa… sya adalah orang yang paling elergic sma kawan yang pandai tikam dari belakang, pengkhianat, memfitnah & seangkatan dengannya… sebenarnya sya bukanlah org yang memilih kawan…. Tidak kira kawan ni cantik,gemuk,tinggi,kurus,rendah,hitam,putih,lelaki,prempuan atau apa-apa sja sya akan kawan… kcuali kawan yang seangkatan tu yg sya sebut di atas…. Main tikam-tikam isn't my game..!! Shhuuuuu... Pls go away from me… I DON'T need friend like you…….!

Perkara ketujuh belas
I CAN'T live with liar, thief and seangkatan dengannya… 1x sya kna tipu.. Sya x akan percaya lagi… susah sda sya mau percaya... No matter how Ori ur story is.. I'll think it more than 10x to believe it…. Bgitu juga bagi si pencuri… 1x mencuri… sya akan anggap dia si pencuri selama-lamanya… pencuri & penipu is same for me…. Ya.,I oredy forgive u but to trust u.. NEVER....!!

Perkara kelapan belas
Sya tidak akan kluar dari rumah dengan muka yang pucat and macam "mayat hidup"(<---ayat dri lecture account sya)…
"mayat hidup" <--- u know what i mean....hehee...
sekurang2 nya orang masih kenal sya ialah Deffny bila sya kluar dari rumah…
Deffny yg di rumah & Deffny yg di luar rumah adalah orang yang sama Cuma nampak berbeza...hahhahhaaa…

Perkara Kesembilan belas
Pls don't copy (dalam segala hal..kehekekek..)….. For sure you have to edit a lot if u try to copy the original…… and people will notice which is the original....Ahaa... 
(<----eheeemm.,fikir-fikirkan sndri… I think no need 4 me to explain it more detail….Ahaa…)



Hmmm.,enough 19…… waaa.,bukan senang ooouu sya mau pikir semua ni sbanyak 19… 
2 hari juga sya berfikir untuk ksi complete 19…. Why 19….??hahhahaaa… 
if u know the reason why I choose 19… U are my friend… :-)hiihih…
19 perkara tentang saya telah pun diketahui…...LOL….
comments

10 comments:

russ2 said...

perkara 13..
knapa ko x suka cicak??2 ja yg sa heran oh..hehe...yg len 2 sa rsa besa ja..

Keno said...

wow... ur can realize urself. Sa rasa ada lagi ko benci... ko benci cerita sama perkara yg ko ndak minat... cth, bola... wakakakaka

Deffny said...

russ : sbab sya trauma sma cicak... slalu sya di ganggu...huhhu.. and sya gali btul tu..yaiiii...

Deffny said...

keno : benci bola..?? who said..?? ooo.,sya rsa ko t'igat tentang blog sya yg ini kan -- >http://deffny.blogspot.com/2011/07/20-perkara-perbuatan-perangai-si-lelaki.html <--- itu sebenarnya bukan sya punya pndapat ja tu zeno... kawan2 prmpuan yg lain pun ada sumbang pndapat juga tu sna....

Anonymous said...

ok..yg cicak la jua paling lucu..ehhee..jan la trus2 benci pencuri n penipu..buli jua dorang insaf kan.ehehe..forgive like The lord taught us:).


MR Z

Deffny said...

Anonymous : ya..,pa ble buat la c cicak tu... oo.,,sya x benci juga bha c penipu n seangkatan dengan nya... i ordy forgive them... but to trust them is hard for me 2 do....

bogoi said...

sy taw ne kamu maw pikat dia kan.. :) all the best guys..hehe

Anonymous said...

mcm sy pnh bca tmpt org lain ohh...hmmmm...sapa yg copy sapa ni??eissshhh...

Anonymous said...

mcm sy pnh tbca oh yg sama mcm nie..hmmmm..sapa yg tiru sapa nie????

Deffny's Blog said...

bogoi - sepa knun yg mau pikat sepa..??

Anonymous - yang benar..?? Uiipps..,pls let me know who's that person..?? S'bab 200% sya sure sya yang diTiru kalau betul ko pena baca sama macam ni... This is 500% kuar dari kepala sya sendiri ni tau..!